28 / 07 / 2024

iznik gölü tarihi bazilika

iznik gölü tarihi bazilika

Bursa Büyükşehir Belediyesinin başlattığı "Tarihi Kültürel Mirası Tespit ve Havadan Fotoğraflama Çalışmaları" sırasında çekilen görüntülerde fark edilen bazilikanın, M.S 740 depremindeki çökmenin etkisiyle göl sularına gömüldüğü tahmin ediliyor.

Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı müjdesini duyurmuştu. Peki Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

Ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak!

Dolar yorumları ile piyasaları kasıp kavuran ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak!

Ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı!

Son dakika dolar kuru milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Doların ne zaman  yükseleceğini merak eden yatırımcılar için Ekonomist Selçuk Geçer, asıl tarihi açıkladı. İşte dolar asıl bu gün füze gibi fırlayacak...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Hotel Les Ottomans'da 'açılış tarihi' krizi!

Bir süre önce icradan satış kararlarıyla gündem olan Hotel Les Ottomans'da şimdi de 'açılış tarihi' krizi yaşanıyor. Ünlü otelin spor salonu ve Spa'sı için yıllık peşin ödeme yapanlar, otelin açılmayacağı haberini alınca isyan etti.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu.

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündeminde!

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

iznik gölü tarihi bazilika Haberi

iznik gölü tarihi bazilika


İznik Gölü'nde, kıyıdan yaklaşık 20 metre açıkta tesadüfen fark edilen Roma dönemine ait yaklaşık bin 600 yıllık bazilika ilk kez görüntülendi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin İznik'te başlattığı "Tarihi Kültürel Mirası Tespit ve Havadan Fotoğraflama Çalışmaları" sırasında çekilen görüntülerde tesadüfen fark edilen bazilikanın, M.S 740 depremindeki çökmenin etkisiyle göl sularına gömüldüğü tahmin ediliyor.  


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, İznik ve çevresindeki hava çekimlerinden elde edilen fotoğraflarda, "Senato Sarayı" olarak tanımlanan alanın 500 metre doğusunda, göl kıyısından 20 metre açıkta anıtsal yapı kalıntısının fark edildiğini belirtti. 


Doğu-batı doğrultusunda uzanan yapıya ilişkin havadan detaylı görüntüleme çalışmaları yapıldığını anlatan Şahin, "Hristiyanlıkta bazilika olarak adlandırılan yapı kompleksinin su altında bulunduğunu tespit ettik. Suyun yaklaşık 2 metre aşağısında...