29 / 04 / 2024

İznik Surları restorasyon

İznik Surları restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

İznik Surları gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını UNESCO Dünya Mirası Listesi ile taçlandıran ve Bursa’nın değerlerini artık evrensel değer haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, rotayı İznik’e çevirdi.

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Bursa'daki İstanbul Kapı'da restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hıristiyanların önemli hac merkezlerinden olan İznik surlarındaki 2000 yıllık İstanbul Kapı'yı restore ediyor.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Bursa İznik'teki surlar gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik surlarındaki bitki ve ot temizliği çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İznik Surları restorasyon Haberi

İznik Surları restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplam 4 bin 970 metre ile Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan 12 tali kapısı ve 10-15 metre aralıklarla yapılmış 114 kulesi bulunan İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı, restorasyonla olumsuz müdahalelerden arındırılarak, aslına uygun olarak korunacak. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak İstanbul Kapı restorasyonu için yaklaşık 4,5 milyon lira harcanacak ve etap etap tüm kapı, sur ve kuleler aslına uygun olarak yeniden kent siluetindeki yerini alacak.


Yüzyıllar boyu pek çok kuşatma, doğal afet ve müdahale sonucunda değişimler geçirerek, günümüze ulaşan İznik surlarının en karakteristik bölümlerinden İstanbul Kapı, restorasyonun ardından tüm bu medeniyetlerin izlerini gelecek kuşaklara aktaran özgün bir eser haline gelecek.


"Yaklaşık 4,5 milyon lira harcayacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmalarının başlaması...