22 / 05 / 2024

iznik turizmine katkı projesi

iznik turizmine katkı projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’te kültürel mirası ayağa kaldırmak için harekete geçti. Bakanlık desteği ile surlar rekonstrüksiyona tabi tutuldu. Osmanlı dönemi yapıları yenilendi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Erzurum Atlama Kuleleri'nin il tadilat çalışmaları mecliste!

Erzurum Atlama Kuleleri'nin il turizmine katkısı ve yapılan tadilat çalışmalarının maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Eliteword Hotels Sapanca turizmine katkı sağlayacak!

Sapanca’da inşa edilen Eliteword Hotels yatırımcılarıyla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İnşa edilen yeni otel hem ilçemiz hem şehrimiz turizmine büyük katkı sunacak, yerel ekonomiyi canlandıracaktır" dedi.

Nevşehir'e 5 yıldızlı yeni otel yatırımı!

Nevşehir'in Camii Cedid Mahallesi'nde inşa edilen 5 yıldızlı yeni otel hizmete açıldı. 400 yataklı yeni otelin bölge turizmine katkı sağlayacağı açıklandı.

Niğde'nin kültür ve turizm yatırımları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin kültür ve turizmine katkı amacıyla yapılan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

2 bin 500 yıllık mağara turizme kazandırılacak!

Altınordu ilçesinde tespit edilen 2 bin 500 yıllık mağaranın, kent turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkılarak geçmişin izlerinin gün yüzüne çıkarıldığı belirtildi.

Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Giresun'a Karadeniz Mahallesi Projesi geliyor!

Giresun’un yayla turizmine katkı sağlayacak yeni bir proje daha hayat buluyor. Yöre kültürünün yakından tanıtılacağı "Karadeniz Mahallesi Projesi"nin çalışmaları sürüyor.

Didim'de kültür turizmine ağırlık verilecek!

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) katkılarıyla düzenlenen toplantıda Türk turizminin geleceği tartışıldı. Ayşegül Çakır, "Kültür turizmine ağırlık vermek istiyoruz" diye konuştu.

İFM ile finans turizmine yılda en az 11 milyar dolar katkı sağlanabilir!

Turizm, finans ve gayrımenkulün bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Önder Halisdemir, Dünya Turizm Forumu’nda ‘finans turizmi’ ile ülke ekonomisine yapılabilecek katkının altını çizdi.

Bolu Narven Termal Sağlık Kasabası Ocak'ta hizmete girecek!

450 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Bolu’da turizmi hareketlendirecek.Türkiye turizmine katkı sağlayacak olan Narven, aynı zamanda Bolu halkının da yeni istihdam alanı olacak.

Şanlıurfa Kale Eteği'nde rekreasyon çalışmaları başladı!

Şanlıurfa turizmine katkı sağlaması ve Şanlıurfa'yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflenen Büyükşehir Belediyesi, Kale Eteği'nde gerekli istimlaklar tamamladıktan sonra bölgede rekreasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlattı...

iznik turizmine katkı projesi Haberi

iznik turizmine katkı projesi

Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı gibi 4 büyük medeniyetin izlerini taşıyan İznik, mevcut potansiyelini değerlendirerek tarih ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer almak istiyor.


İnanç turizmi açısından birçok değere sahip ilçede tarihi ve kültürel miras çalışmalarına ağırlık verildi. Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında surlardan antik tiyatroya ve Roma Yolu’na kadar ilçedeki tüm eserler elden geçirilerek ayağa kaldırılacak. Bütün şehir yasasına göre görev alanında yer alan ilçede çalışmalara başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’te öncelikli olarak İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Yenişehir Kapı ve Göl Kapı gibi özellikli yapıları bünyesinde bulunduran 4 bin 700 metre uzunluğa sahip surları üzerindeki 238 burcuyla birlikte rekonstrüksiyona tabi tuttu. Sırasıyla Davud-i Kayseri Hazretleri’nin kabrini, Abdulvahap Tekkesi’ni, Rüstem Paşa Hanı’nı, Selçuk Hamamı’nı, Sarı Saltuk Türbesi’ni...