05 / 05 / 2024

İznik UNESCOya girecek mi

İznik UNESCOya girecek mi

Recep Altepe’yi ziyaret eden UNESCO Dünya Mirası Komitesi ülkelerinin daimi büyükelçileri ve UNESCO Genel Merkezi yöneticileri, kente bir kez daha hayran olduklarını söyledi.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Galatasaray Florya'daki arazisini satıyor! Kulübün kasasına 400 milyon dolar girecek! 

Galatasaray, Florya'daki arazisini satışa çıkardı. Bu satışla birlikte, kulübün kasasına 400 milyon doların üzerinde bir para girecek. 

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde hayata geçireceği proje ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Söz konusu projeden, Eczacıbaşı'nın kasasına ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

2024'te devreye girecek: Zorunlu afet sigortası resmen geliyor!

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasıyla birlikte birçok alanda yeni sistemler hayata geçiyor. Bu kapsamda deprem sigortası yerine tüm afetleri kapsayacak olan "zorunlu afet sigortası" devreye girecek.

Öğrenciye vergisiz telefonda geri sayım başladı! iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Son günlerde gündemde yer alan vergisiz telefon ve bilgisayar konusu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soruldu. üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon imkanı sağlanmasına yönelik çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Peki iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Ramazan kolisinde görülmemiş artış! 99,90 TL olan ramazan kolisi şimdi öyle bir fırladı ki... Görenler şoka girecek

Ramazan'a sayılı günler kala ramazan kolisinin fiyatları gündeme bomba gibi düştü. Geçen sene  99,90 TL olan ramazan kolisi şimdi öyle bir fırladı ki... Görenler şoka girecek! 2023 Ramazan kolisi fiyatı..

Başvuran yeni yıla borçsuz harçsız girecek! En büyük borç kapatma kredini kaçırmayın!

Başvuru yapan kişiler 2023 yılına borçsuz harçsız girecek. İş Bankası, TEB, ING, Yapı Kredi, QNB, Akbank, Garanti BBVA’ya borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar!

Borsa İstanbul resmen duyurdu! 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk çeyreği için yapılacak endeks değişikleri tek tek açıklandı. 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Son dakika: Benzin ve motorindeki hareketlilik sonrası kritik adım: 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek!

Benzin ve motorin fiyatları petroldeki hareketlilik ile değişmeye devam ederken, piyasayı yakından ilgilendiren karar 5 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. AB ülkeleri, 60 dolar tavan fiyatı uygulamasını devreye alacak. Buna ek olarak yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da gündemde.

Son dakika! Otomobilde ÖTV ve matrah düzenlemesi için yeni adım! Matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Son birkaç haftadır, özellikle sosyal medyada otomobilde ÖTV indirimi geleceği ile ilgili haberler gündemde bomba etkisi yarattı. Peki matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

İznik UNESCOya girecek mi Haberi

İznik UNESCOya girecek mi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden UNESCO Dünya Mirası Komitesi ülkelerinin daimi büyükelçileri ve UNESCO Genel Merkezi yöneticileri, kente bir kez daha hayran olduklarını söyledi.


Bursa’nın değerlerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin ardından İznik’in de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle ilgili çalışmaları hızlandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UNESCO üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. Finlandiya, Lübnan, Polonya, Portekiz, Kore ve Azerbaycan’dan gelen UNESCO Dünya Mirası Komitesi ülkelerinin daimi büyükelçileri ve UNESCO Genel Merkezi yöneticileri, Başkan Altepe’yi Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda ziyaret etti. Bursa’ya bir kez daha hayran olduklarını belirten konuk yöneticiler, Başkan Altepe’yi kente değer katan çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ‘evrensel bir değer’ olduğunu söyleyerek, “Bursa, farklı bir...