27 / 06 / 2024

Pazar günü LGS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz!

Pazar günü LGS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz!

İstanbul'da 2 Haziran pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrencilere ve görevlilere toplu taşıma araçları ücretsiz olacağı açıklandı. İETT, Avrupa ile Anadolu yakasında 70 hatta toplam 114 ek seferler düzenleyecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2 Haziran 2024 pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz olacağını açıkladı.

İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan öğrenci ve öğretim görevlileri de faydalanabilecekler.

medyatava.com'da yer alan habere göre; Toplu ulaşıma ek seferler koyan İBB, öğrencilerin sınav konsantrasyonunu koruması için de önlemler alacak. İBB Zabıta Daire Başkanlığı gürültü şikayetlerine müdahale edecek. İBB birimleri dikkat dağıtacak hiçbir çalışmanın yapılmaması ve tüm şantiyelerin iş programlarını sınav saatine göre programlaması konusunda dikkatli olacak.

Ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyenlerin sınav belgelerini göstermeleri yeterli olacağı kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları, 2 Haziran Pazar günü yapılacak LGS ve YDUS sınavına girecekler için ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi.

Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

Pazar günü LGS ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz!

ŞANTİYELERDE SINAV İLGİLİ PROGRAM YAPILDI

İBB şantiyeleri öğrencilerin sınav konsantrasyonu etkilememek için özen gösterecekler. İBB birimleri dikkat dağıtacak hiçbir çalışmanın yapılmaması ve tüm şantiyelerin iş programlarını sınav saatine göre programlaması konusunda dikkatli olacak.
Öte yandan İBB Zabıta Daire Başkanlığı sınav süresince sükuneti sağlamak için görev başında olacak. Sınav yapılacak okul çevrelerinde dilencilik, seyyar satıcılık, işgal olumsuzlukların engellenmesi ile fabrika, oto yıkama, inşaat faaliyeti gibi çalışmalardan dolayı oluşabilecek gürültü şikayetlerine müdahale edilebilmesi amacıyla bölgelerde hazır ekip bulunduracak.

İETT Avrupa yakasında 23 hatta 28 ek sefer, Anadolu yakasında ise 47 hatta 86 ek sefer olmak üzere toplam 114 ek sefer planladı. Oluşabilecek ihtiyaçlara göre ek seferler için de önlem alacak. Şehir Hatları normal seferlere ek olarak 06.45 Bostancı ve 07.20 Büyükada kalkışlı seferler düzenleyecek.

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

İBB'den İstanbullulara ücretsiz ulaşım müjdesi! Toplu taşıma kullananlar dikkat! Kullanılan bakiye geri yüklenecek...


Geri Dön