18 / 05 / 2024

izsu planları

izsu planları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, arıtma çamurlarının çevreye zarar vermeden toplanmasını ve geri kazanımını sağlayabilmek için " Çamur Yönetimi Master Planı " çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü Petrol Ofisi - Dedekorkut Caddesi arası imar planları askıda!

Beylikdüzü Petrol Ofisi - Dedekorkut Caddesi Arası Yol Rehabilitasyon Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İşte o imar planları...

Batı Resneli Çiftliği imar planlarına itiraz geldi! Toptancılar Sitesi bekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan Batı Resneli Çiftliği imar planlarına itiraz edildi. İtirazlar, Bakanlıkta değerlendiriliyor... İşte İstanbul Toptancılar Sitesi'nin de taşınacağı alanla ilgili son durum bilg

İstanbul'da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı!

İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, “Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybına neden olabilir" dedi...

Hüseyin Oflaz: İmar planlarına itiraz için ekim ayı son!

İstanbul’da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, gayrimenkul sahiplerini zarara uğramamaları konusunda uyardı.

Şişli Bulgar Vakfı arazisinin imar planları askıda!

Bulgar Kilisesine iade edilen Şişli'deki arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar askıya çıkarıldı Yeni plana göre. yapılacak tüm binalar estetiğe uygun, siluete zarar vermeyen tarzda insa edilecek.

Gemlik'te imar planlarına meclis üyelerinden tepki!

Gemlik'te, Atatepe'den Kurtul girişine kadar revize edilen depolama imar planları, belediye meclisi üyeleri ve mimarlara anlatıldı. Tartışmalar yaşanan toplantı, çoğu meclis üyesi salondan ayrılınca sona erdi.

Karmir Life’ta kişiye özel ödeme planları ile villa konforunda daireniz hazır!

Kayserililer’e doğayla iç içe, villa konforunda modern bir hayat tarzı sunan ve kaliteden ödün vermeyen “Karmir Life”, kişilere hayallerindeki eve sahip olmaları için özel ödeme planları geliştirdi.

Şile'de imar planları tamam!

Şile Belediyesi, yatırım fırsatlarının önünü açmak amacıyla 1/1000'lik imar planlarını tamamladı. Yapımı süren Karadeniz Otobanı çevresinde, arsa satışları ve fiyatların arttığı belirtiliyor. Bölgede fiyatların biraz daha yükselebileceği konuşuluyor.

Esenyurt TEM Güneyi Etapları imar planları askıda!

Esenyurt TEM Güneyi 1. Etap imar planı tadilatı ile 3 ve 4. Etap 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıkarıldı. Esenyurt TEM Güneyi 3. Etap'ta 399 ada 10 parsel, sağlık alanından konut+ticaret alanına alındı.

1948 yılında küçük aileler için ucuz villa planları!

1948 yılında, İstanbul'da herkesin ev derdine düştüğü inşaat mevsiminde Hürriyet Gazetesi okurları için ucuz ev planları takdim edecekmiş.1948 yılında kagir bir evin metrekare maliyeti ise 100 liraymış.

Kumluca'da santral planları askıya çıkarıldı!

Kumluca ' da Alakır Çayı üzerinde hidroelektrik santrali yapılabilmesi için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü' nde askıya çıkarıldı...

Gebze'nin imar planları askıda!

Gebze Belediyesi Medisi'nin 02.05.2014 tarih ve 93 sayılı kararı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Medisi'nin 17.07.2014 tarih ve 465 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, 25.08.2014 tarihinde askıya çıktı.

Üçüncü Havalimanı planları yargıya taşındı!

İstanbul'a yapılacak olan ve İstanbul'un kuzeyi ile Marmara Bölgesi'nin henüz imara açılmamış kısımlarını kent rantına açacak olan, Üçüncü Havalimanı projesinin imar planlarını TMMOB'ye bağlı odalar yargıya taşıdı...

izsu planları Haberi

izsu planları


Bütünşehir Yasası ile 9 ilçede daha "atık suların arıtılması ve çıkan çamurların bertarafından" sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, arıtma çamurlarının çevreye zarar vermeden toplanmasını ve geri kazanımını sağlayabilmek için "Çamur Yönetimi Master Planı" çalışmalarına başladı.Planın ihale süreci tamamlandı; çalışmaları yürütecek firma ile sözleşme imzalandı. 30 ilçeyi kapsayacak planda 2020, 2030, 2040 ve 2050 yıllarına ait nüfusa göre atık su ve çamur miktarı ile niteliğine ilişkin bilgiler yer alacak. Bu planda, gelecekte İzmir'de kurulacak olan çamur bertaraf tesislerinin nitelikleri, yeri ve özelikleri belirlenecek. Yeni arıtma tesisleri de planlanarak bu tesislerin hangi dönemlerde devreye alınması gerektiği ortaya konacak. Atık su arıtma tesislerinde oluşan çamurların tarımda ve sanayide ek yakıt elde etmek için yeniden kullanımını sağlamak amacıyla yeni çamur...