03 / 05 / 2024

iztanbulda hangi üstgeçitler kaldırılacak

iztanbulda hangi üstgeçitler kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Maltepe Esenkent Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı.

Yunusemre'ye yapılacak alt ve üstgeçitler masaya yatırıldı!

Yunusemre Belediyesi, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Muradiye, Horozköy ve Barrbaros’a yapılacak alt ve üstgeçitler için gerçekleştirilecek çalışmalar, masaya yatırıldı.

Beşiktaş Meydanı tamamen değişiyor!

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş. Meydanda uygulanacak Mimar Tanju Edige'nin projesine göre, meydandaki tüm üstgeçitler kaldırılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş!

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş. Meydanda uygulanacak Mimar Tanju Edige'nin projesine göre, meydandaki tüm üstgeçitler kaldırılacakmış ve meydan tamamen yayalara açılacakmış. Kıyı tarafında ise tüm yapılar yıkılacakmış.

Üstgeçitler kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje çerçevesinde anaarterlerdeki üstgeçitler kaldırılıyor. Sirkeci’den sonra şimdi de Pertevniyal Lisesi önündeki yaya üst geçidi sökülüp yerine sinyalli geçit yapılacak

1967 yılında Eminönü'ne iki yaya üstgeçidi yapılacakmış!

1967 yılında yeniden tanzim edilen Eminönü Meydanı'nda iki yaya üstgeçidi yapılması kararlaştırmış. Ticaret Bankası tarafından inşa edilecek olan geçitler 500 bin liraya mal olacakmış. Geçitlerin altında da dükkanlar açılacakmış.

Üstgeçitler sağlıklı değil!

Avcılar’da geçen hafta, damperi açık bir tankerin üstgeçide çarpmasıyla meydana gelen, bir kişinin öldüğü kazanın ardından özellikle E5 güzergâhı üzerinde bulunan çok sayıdaki üstgeçit tartışmalara yol açtı...

İzmir Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Caddesi’nde üst geçit yatırımları 7 noktada devam ediyor. Tamamı asansörlü ve yürüyen merdivenli üstgeçitler tamamlandığında, Karşıyaka ve Çiğli bölgesindeki üst geçit sayısı 18’e yükselecek.

İzmir Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha yapılıyor!

Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha yapılıyor. Tamamı asansörlü ve yürüyen merdivenli olarak tasarlanan üstgeçitler tamamlandığında, sadece Karşıyaka ve Çiğli bölgesindeki üst geçit sayısı 18’e yükselecek.

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İzale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet ya da kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ aldı. İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

iztanbulda hangi üstgeçitler kaldırılacak Haberi

iztanbulda hangi üstgeçitler kaldırılacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Yayaların rahat geçişlerini sağlayabilmek amacıyla Sirkeci, Pertevniyal, İTÜ Ayazağa ve Topkapı Pazartekke yaya üst geçidi kaldırılmıştı. Yaklaşık 180 ton ağırlığındaki Maltepe Esenkent yaya üst geçidi de gece yapılan çalışmalarla 5 saatte tamamlandı. Üst geçidin söküm çalışmaları 25 Ocak Ocak 2015 Cumartesi gece yarısı başladı. İki etap şeklinde yapılan çalışmaların birinci etabı sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde güvenlik nedeniyle kapanan yol trafiğe açıldı. 


YAYALAR METRO ALTGEÇİDİNİ KULLANIYOR 

Söz konusu bölgede Esenkent Metro İstasyonu alt geçidi bulunduğundan, yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından geçişlerinde herhangi bir aksama olmuyor. Yayalar metro alt geçidi ile kolaylıkla geçişlerini sağlıyor. Köprünün güvenli bir şekilde söküm ve kaldırılma çalışmaları, İstanbul Büyükşehir...