27 / 04 / 2024

İztuzu kiralama son durum

İztuzu kiralama son durum

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

Son zamanların gözde kiralama uygulaması olan Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. 

Kiralık araçlarda son dakika kararı! KVKK açıkladı!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu bir ihbar üzerine araç kiralama şirketlerinin araç kiralayan kişileri fişlediğini ve hazırladıkları "kara liste"yi bir yazılımla bütün sektörlerle paylaştığını belireledi. Kurul hukuka aykırı uygulamaya son verilmesi yönünde karar aldı.

Doğuş GYO 2021'de 4.9 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Doğuş GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 4 milyon 953 bin 689 TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

Atakule GYO 2021'de 1.5 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Atakule GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarımızda yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 1 milyon 531 bin 800 olarak gerçekleştiği açıklandı.

Peker GYO'dan 2020'de 901 bin 493 TL'lik kiralama işlemi!

Peker GYO'nun 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı KDV hariç 901 bin 493,29  TL oldu.

Doğuş GYO'dan 2.4 milyon TL'lik kiralama işlemi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan kiralama sözleşmeleri toplamı KDV hariç yaklaşık 2 milyon 459 bin 324 TL olarak gerçekleşti.

Akmerkez GYO'dan 2020'de 801 bin TL'lik kiralama işlemi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarda yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 678.814 TL (KDV dahil 801.001 TL) olarak gerçekleşti. 

Peker GYO 2019'da ne kadar satış ve kiralama yaptı?

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı KDV hariç 448 bin TL olarak gerçekleşti... 

Enerji kimlik belgesi için son viraj! 

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda alınması yasal zorunluluk olan enerji kimlik belgesi uygulamasında son 5 aya girildi. Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda alım, satım veya kiralama yapılamayacak. 

Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Cushman & Wakefield "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Birinci Çeyrek" raporunu değerlendirdi. Dövizle kiralama döneminin sona erdiğini söyleyen Taş, ''Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı'' dedi.

İztuzu kiralama son durum Haberi

İztuzu kiralama son durum


Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu. Mahkeme, kararı oy çokluğuyla aldı. Kararda, "MUÇEV'in İztuzu'nun doğrudan doğruya kiralama, kullanma izni, işletme hakkı verilebilecek kurum, kuruluş ve kişiler arasında yer almadığı için ihalesiz olarak doğrudan doğruya işletme protokolü imzalanamayacağı ve bu protokolün başbakanlık genelgesine uygun bulunmasına ilişkin başbakanlık işleminde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı" belirtildi.


Mahkemenin kararı üzerine bir açıklama yapan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Dönem Sözcüsü Murat Demirci, kararın "İztuzu için kurtuluşa giden mihenk taşı" olduğunu savundu. 



Yeni...