28 / 04 / 2024

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 



Son yıllarda Türkiye genelinde yaşanan barınma sorunu gündemden düşmüyor. Kiralık, satılık ev ve iş yeri fiyatlarında yaşanan fahiş artışların yanı sıra, şimdi de kamu binalarının kiraları gündeme geldi. 

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, ülkede yaşanan kira sorununa değindi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kamu kurumlarının da kira krizinden nasiplendiğine dikkat çeken Ateş, merkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin hızlı şekilde yükseldiğinin altını çizdi. 

Ocak ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

YÜKSEK KİRALAR BÜTÇE AÇIĞINI DA BÜYÜTECEK

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Türker Ateş, konuya ilişkin açıklamasında "Ocak 2024'te merkezi yönetimin bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi" bilgilerini verdi. 

Ateş, 2023'ün tamamında 35 milyar TL kira ödeyen kamunun bu senenin sadece Ocak ayında kira ödemesinin 15 milyar 320 milyon TL'yi bulduğuna dikkat çekti ve "Bu şekilde devam ederse, sene sonunda kira ödemeleri astronomik rakamlara yükselecek. Yüksek kira artışları bütçe açıklarını daha da büyütecek" şeklinde konuştu. 

Ateş, deprem sebebiyle kullanılamayacak duruma gelen kamu binalarının da kira giderlerinin yükselmesini tetiklediğinin altını çizdi. 

Ocak ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

1 YILDA YÜZDE 141 ARTTI 

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı merkezi yönetim gider istatistiklerinin yaşan kira krizinin tehlikesini ortaya koyduğunu vurguladı. 

Bakanın kira yükselişlerinin yavaşladığını söylediğine değinen Ateş, bunun hiçbir geçerliliği olmadığını ve yalnızca kendi bütçesinden yaptığı ödemelerin bile bunu yalanladığını dile getirdi. 

"2023 yılı ocak ayında devlet bina kiralama giderleri için 6 milyar 335 milyon lira ödeme yapmışken, bu yıl bu rakam 15 milyar 329 milyon TL'ye yükseldi. Yüzde 141 oranında bir yükseliş yaşandı" bilgilerini veren Türker Ateş, 2022 senesinde 17 milyar TL ödeme yapıldığını, Ocak'ta ise ödenen kiranın neredeyse bu rakama denk olduğunu işaret etti. 

Ateş,  söz konusu açıklamasını "Fahiş kira artışlarından merkezi bütçe de nasibini fazlasıyla aldı. Devletin kendisi de kira krizinden kaçamadı" diyerek tamamladı. 

NATO, büyükşehirlerde hayatın zorlaşacağını açıkladı: Küçük yerlerde yeni bir hayat kurun!

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!


Geri Dön