29 / 04 / 2024

İztuzu Kumsalı projesi

İztuzu Kumsalı projesi

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak ünlenen Salda Gölü yakınına yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı... 

Çukuraltı Sahil Projesi'nin iptal kararına tepki!

Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal oldu. İlçe Belediye Başkanı Soylu, kararın arından CHP’yi hedef alırken, İlçe Başkanı Pala sert konuştu.

Dalyan-İztuzu kumsalında koruma çalışmaları etkisini gösteriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Köyceğiz - Dalyan Özel Çevre Koruma bünyesinde yer alan Dalyan - İztuzu kumsalında deniz kaplumbağalarının araştırma-koruma-izleme çalışmaları etkisini gösteriyor.

İztuzu Plajı'nın MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz" açıklamasının ardından İztuzu Kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı.

Mahkeme: İztuzu özel şirkete kiralanamaz!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.

Küçükçekmece kentsel dönüşüm projesi böyle uygulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece-Avcılar İç-Dış Kumsal Alanı Kentsel Tasarım Projesi ile ilçeyi İstanbul’un ekolojik parkı yapacak. İşte hafif metro ve marina projesinin de bulunduğu Küçükçekmece Kentsel Tasarım Projesi'nden detaylar...

Aqua City projesi için kumlar Maldivler’den getirilecek!

Sinpaş Yapı, yeni projesi Aqua City ile Denizli’ye yatırım yaptı. Projede yer alacak olan kumsal alanı için Maldivler’den özel kum getirilecek. 750 milyon TL ciro beklenen projede dört farklı tipte konut yapılacak...

60 Evler Sahil Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

60 Evler Sahil Projesi 2. Etap çalışmalarının yanı sıra mevcut alanları kullanan vatandaşlar ve çocukların mutlu oldukları görülüyor. Geniş sahili, kumsalın güzelliği ve her geçen gün temizlenen deniziyle sahil, vatandaşın ilgisini çekiyor.

İztuzu'nda kaplumbağalar 332 yuva yaptı!

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında bu yıl deniz ve Nil kaplumbağalarının yuva sayısı 332 olarak belirlendi

Çevre Bakanlığı Caretta Caretta'ların üreme alanlarını sıkı takibe aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

İztuzu için 38 bin imza toplandı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

İztuzu Kumsalı projesi Haberi

İztuzu Kumsalı projesi

Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan imzalar, ilgili kurumlara gönderildi.


İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri tarafından bir ayda 25 bini sanal ortamda, 13 bin 410'u ise kurulan stantlarda toplanan imzalar, hazırlanan dilekçe ile PTT Ortaca Şubesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfına postalandı.


İKUP üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Berna Babaoğlu Ulutaş, 14 Haziran'da başlayan kampanya kapsamında toplanan imzaların 40 bine yaklaştığını söyledi.


İztuzu Plajı'nın özel çevre koruma, arkeolojik sit ve ormanlık alan olduğunu anlatan Ulutaş, şöyle konuştu:


"Bizler plajı bugünkü halinden daha iyiye götürülmek yerine kötüleşmesine neden olacak uygulamaya karşı çıkıyoruz. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Muğla Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini sümen altı ederek hata...