28 / 04 / 2024

İztuzu sahili son durum

İztuzu sahili son durum

Sayıştay, doğal sit ve özel çevre koruma bölgelerindeki yerlerin mevzuata aykırı şekilde ihale edildiğini tespit etti. İztuzu direnişiyle gündeme gelen MUÇEV’e yapılan ihaleler yönetmeliğe aykırı bulundu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Sahili baştan aşağı yenilendi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği yatırımlara son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Süleymanpaşa Sahili'ni yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

Kocaeli Cebeci Sahili projesinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kandıra Cebeci Sahili 3. Etabı düzenleme projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Terme Miliç Sahili projesinde son durum ne?

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı proje ile Ege sahillerini aratmayacak. Miliç sahili, Terme halkının, aileleriyle birlikte güven ve huzur içinde ziyaret edeceği mekan haline gelecek.

Yayla Sahili Atık Su Arıtma Tesisi'nde son durum ne?

Keşan Belediyesince hayata geçirilen Yayla Sahili Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin devam ettiği bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Keşan Belediyesi'nin mücavir alanlardan Yayla Sahili'nde çeşitli çalışmalar yapıldığı belirtildi.

İztuzu plaj işletmesi DOKTOB’a devredildi!

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki dünyaca sahili İztuzu Sahili işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile DOKTOB arasında imzalanan protokol ile DOKTOB’a devredildi.

İztuzu ihalesi iptal oldu!

Yargı kararlarıyla Arap saçına dönen İztuzu Sahili'nin ihalesi iptal ediliyor. Alanda bulunan caretta caretta kaplumbağlarının bakımı Muğla Üniversitesi'ne emanet edilecek. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamaları...

İztuzu Plajı'nda son durum!

Dünyanın en güzel sahili özelleşmesin Muğla Dalyan’da bulunan İztuzu sahilinin adını bugüne kadar hep güzelliği, bakirliği, dünyanın en iyileri arasına girmesiyle duyduk..

Silivri sahili yıkılıyor mu?

Silivri sahilindeki tatil siteleri taşınacak mı? Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda son durum ne? Silivri sahili yıkılıyor mu? Silivri yazlıkçıları neden tedirgin? İşte Silivri Belediyesi'nden son durum açıklaması...

İztuzun da yapılacak caretta caretta hastanesine karşı tam 17 bin imza toplandı!

TEMA Fethiye temsilcisi Okyay Tirli Dalyan İztuzun da yapılmak istenen caretta caretta hastanesi projesine karşı başlatılan imza kampanyasıyla 17 bin imza toplandığını bildirdi. İztuzu sahili dünya mirasıdır...

Son 10 yılın en görkemli 10 mimari yapısı seçildi!

Mimar  ve sanatçılardan oluşan bir kurul, İngiliz Guardian Gazetesi için son 10 yılın en görkemli binalarını seçti

Zenginler ev almak için ormanı, Boğaz'ı ya da sahili seçiyor

İstanbul'un yüksek gelir grubu ormanı, Boğaz'ı, su toplama havzalarını veya sahili seçiyor

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sunulduğunu belirtti

İztuzu sahili son durum Haberi

İztuzu sahili son durum

Sayıştay, tabiat varlıkları, doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin yasal mevzuata aykırı şekilde ihale edildiğini tespit etti. Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2014’teki faaliyetlerine ilişkin denetim raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı olan Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın yüzde 50’şer hisse ortaklığıyla kurulan MUÇEV’e yapılan ihaleleri mevzuata aykırı buldu. MUÇEV en son Dalyan’da caretta carettaların dünyadaki en önemli üreme alanlarından olan İztuzu Sahili’nde günübirlik tesislerin işletme hakkını İngiliz ortaklı DALÇEV şirketine vermesiyle gündeme gelmiş, çevre hakkı savunucularının tepkisini çekmişti.


Sayıştay raporunda, tabiat alanlarındaki günübirlik alanların MUÇEV’e kiralanmasının ‘Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin...