28 / 04 / 2024

japonya afet çalışmaları

japonya afet çalışmaları

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü Gürpınar için dönüşüm çalışmaları hazır!

Beylikdüzü’nde köhneleşmiş yapıların olası bir afet anında can ve mal kaybına yol açmasını engellemek için kentsel dönüşümü amaçlayan çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda geliştirilen plan notları, Beylikdüzü Belediye meclisinde onaylandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın onayına sunuldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yeni yerleşim bölgelerindeki alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar için Japonya'dan 450 milyon TL kredi bulunduğu bildirildi.

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları hızla tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yeni yerleşim bölgelerindeki alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar için Japonya'dan 450 milyon TL kredi bulunduğu bildirildi.

Eskişehir'deki afet riskli alanlarda dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük sorunlanndan biri olan afet riskli alanlar için düğmeye basıldı. Belediye Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi konusunda yaptığı çalışmaları kamuoyu ile de paylaştı.

Islahiye'de riskli alan çalışmaları başladı!

1. derece deprem kuşağı ve aktif fay hattında bulunan İslahiye İlçesinde riskli alan çalışmaları başladı. Gaziantep'te 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamında riskli alan çalışmaları artarak devam ediyor.

AFAD Soma'daki çalışmalarını 241 araç ve bin 489 personelle sürdürüyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi...

japonya afet çalışmaları Haberi

japonya afet çalışmaları

Japonya Büyükelçiliği ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, Japonya'da Şehir Planlaması ve Gelişimi 'Geçmiş ve Bugün' başlıklı bir seminer verdi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; seminerde Japonya'nın afet öncesi ve sonrasına yönelik teknolojiden nasıl yararlandığıni anlatan Fumihiko, buna karşılık teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, afetlerin sanal değil gerçek dünyada olduğunu ve donanımın güçlendirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Japonya'da diğer ülkelerde kasmen yayılmış olan "deprem erken uyarı sistemi” bulunduğunu belirten Fumihiko, sistemin, yer altina ve deniz içine sensör gömülmesi esasına dayandığını bildirdi. Fumihiko, deprem anında farklı türdeki dalgaların saptanarak anlik analizi yoluyla uzak bölgelerde depremin meydana gelişine yönelik uyarı sağladığını bildirdi.

Japonya'da bilinç yüksek

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre...