27 / 12 / 2024

japonya afet çalışmaları

japonya afet çalışmaları

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

23 şehirdeki 200 bin hektarlık alanda afet risk çalışmaları tamam: Riskli yerlerde güvenli yaşam alanları belirleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 23 şehirde mikrobölgeleme etüt çalışmaları yaptı. İşte konu ile ilgili son durum...

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü Gürpınar için dönüşüm çalışmaları hazır!

Beylikdüzü’nde köhneleşmiş yapıların olası bir afet anında can ve mal kaybına yol açmasını engellemek için kentsel dönüşümü amaçlayan çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda geliştirilen plan notları, Beylikdüzü Belediye meclisinde onaylandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın onayına sunuldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yeni yerleşim bölgelerindeki alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar için Japonya'dan 450 milyon TL kredi bulunduğu bildirildi.

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları hızla tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yeni yerleşim bölgelerindeki alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar için Japonya'dan 450 milyon TL kredi bulunduğu bildirildi.

Eskişehir'deki afet riskli alanlarda dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük sorunlanndan biri olan afet riskli alanlar için düğmeye basıldı. Belediye Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi konusunda yaptığı çalışmaları kamuoyu ile de paylaştı.

japonya afet çalışmaları Haberi

japonya afet çalışmaları

Japonya Büyükelçiliği ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, Japonya'da Şehir Planlaması ve Gelişimi 'Geçmiş ve Bugün' başlıklı bir seminer verdi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; seminerde Japonya'nın afet öncesi ve sonrasına yönelik teknolojiden nasıl yararlandığıni anlatan Fumihiko, buna karşılık teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, afetlerin sanal değil gerçek dünyada olduğunu ve donanımın güçlendirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Japonya'da diğer ülkelerde kasmen yayılmış olan "deprem erken uyarı sistemi” bulunduğunu belirten Fumihiko, sistemin, yer altina ve deniz içine sensör gömülmesi esasına dayandığını bildirdi. Fumihiko, deprem anında farklı türdeki dalgaların saptanarak anlik analizi yoluyla uzak bölgelerde depremin meydana gelişine yönelik uyarı sağladığını bildirdi.

Japonya'da bilinç yüksek

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre...