15 / 05 / 2024

Japonya Okinoşima Adası projesi

Japonya Okinoşima Adası projesi

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

Hiroşima'nın yıkamadığı 2 bina yıllar sonra yıkılıyor!

2. Dünya Savaşı sırasında Amerika'nın Japonya’nın Hiroşima kentine attığı atom bombasına karşı ayakta kalmayı başaran 2 binanın yıkımı için karar verildi. Binaların yıkımı 2022’ye kadar tamamlanacak...

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbiniyle 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor. Türbin denizden 32 kilometre uzağa kurulacak.

Japonya'da dünyanın en büyük rüzgar türbinini kuruluyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbini ile 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor.

Japonya'da deprem sonrası tsunami uyarısı verildi!

Japonya'nın kuzeyindeki Honshu Adası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Miyako kentine 220 kilometre, başkent Tokyo'ya ise 630 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

Japonya'da 6,9 büyüklüğünde deprem!

Japonya'nın kuzeyindeki Honshu Adası açıklarında 6,9 büyüklüğünde, 10 km derinlikte deprem meydana geldi. Depremin ardından ülkenin kuzey kıyıları için küçük çapta Tsunami uyarısı yapıldı.

Japonya'da sel ve toprak kayması meydana geldi!

Japonya'yı etkisi altına alan sağanak yağışlar, Hiroşima'da büyük bir felakete yol açtı. Sel ve toprak kaymalarında ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü, en az 10 kişi kayboldu, 19 kişi yaralandı...

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Japon Meteoroloji Kurumu, merkez üssü başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Fukuşima olan depremin yerel saatle 05.22'de meydana geldiğini belirtti.

Japonya'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya' da 5.7' lik depremde gözler, 2011' de 18 bin kişinin öldüğü felaketten olumsuz etkilenen Fukuşima nükleer santraline çevrildi. Yetkililer " Sorun yok " dedi...

Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem!

Anadolu Ajansı tarafından alınan bilgiye göre, Japonya' da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Japonya'nın başkenti Tokyo 'nun güneyindeki Izu Oshima Adası açıklarında meydana geldi.

NKP, Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı imza kampanyası başlattı!

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), Japonya Fukişima felaketinin yıldönümünde belediye başkan adaylarının katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı imza kampanyası başlattı.

Japonya Okinoşima Adası projesi Haberi

Japonya Okinoşima Adası projesi

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu. Ancak adadaki ruhban sınıfı 'Turist gelecek' endişesiyle bu karara karşı...