13 / 05 / 2024

Japonya yanardağ patlaması

Japonya yanardağ patlaması

Japonya'daki Ontake Yanardağı'nın 4 gün önce faaliyete geçmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e yükseldi.Yetkililerden daha önce yapılan açıklamada, yanardağın faaliyete geçmesi nedeniyle 36 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Japonya'da yanardağ faciası: 36 kişi öldü!

Japonya'nın orta kesiminde yer alan Ontake Yanardağı'nın iki gün önce faaliyete geçmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya çıktı. Yanardağın aniden faaliyete geçmesi nedeniyle ölü sayısının yüksek olduğu belirtiliyor

Japonya'daki yanardağ patlamasında 30 kişi öldü!

Nagano vilayeti emniyetinden bir yetkili, kurtarma ekiplerinin yanardağın zirvesine yakın bir bölgede 30'dan fazla kişinin cesedini bulduğunu söyledi. Askeri helikopterlerin bu sabah dağın eteklerinden yedi kişiyi kurtardığı belirtildi.

Japonya inşaat sektöründe çalışacak yabancı işçi alacak!

Japonya'nın 2025 yılına kadar tarım, inşaat, sağlık ve gemi inşaatı gibi sektörlerde çalışacak yabancı eleman alınacak.

Kilauea Yanardağı nedeniyle 1.700 kişi güvenli alanlara taşındı!

Hawaii'de faaliyete geçen ve hayatı cehenneme çeviren Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar nedeniyle 1.700'den fazla kişi güvenli alanlara taşındı...

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan kredi desteği!

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi için finansman konusu çözüm buldu. İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan kredi desteği alınacak.

Japonya'da suda yüzen otel odaları inşa edilecek!

Japonya'da bir eğlence parkı suda yüzen ve misafirleri her sabah farklı bir noktada uyandıracak kapsül otel odaları projesi başlatıyor.

İşte Japonya'daki ilginç evler!

Japonlar binaları ve yapıları tasarlarken yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Japonya'daki en ilginç binalar sizler için araştırıldı. İşte o yapılar....

ABD Japonya'ya 40 bin dönümlük arazi devretti!

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

Japonya'da 5 şeritli yol çöktü!

Japonya'nın güneybatısındaki Fukuoka şehir merkezinde oluşan göçük nedeniyle 5 şeritli cadde çöktü.

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.

İnşaat sektöründe talep patlaması yaşandı!

Ne 15 Temmuz ne Moody’s konut satışlarının 2015’i geçmesini engelledi. Alınan önlemlerle faiz yüzde 1’in altına düşünce eylülde talep patlaması yaşandı. Sektördeki kampanyaların da etkisiyle yılsonu rekor satışla kapanacak.

Japonya'daki Müslümanlar Tokyo'da mescit açtı!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, 2003 yılından beri yardım toplayıp inşa etmeye çalıştıkları mescitlerine nihayet kavuştu. Söz konusu bu mescit, Japonya'daki Müslümanlar tarafından Tokyo'da açılan ilk mescit olma özelliğini de taşıyor.

Panasonic Japonya’da akıllı şehir inşa edecek!

Panasonic, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. işbirliği ile Japonya’da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti. Proje, “Sürdürülebilir Akıllı Şehir” olarak hayata geçirilecek.

Japonya yanardağ patlaması Haberi

Japonya yanardağ patlaması

Japonya'daki Ontake Yanardağı'nın 4 gün önce faaliyete geçmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e yükseldi.


Otaki'deki eyalet ve polis yetkilileri, yeni cesetlerin yanardağın dağcıların dinlendikleri veya öğle yemeği yemek için mola verdikleri zirvesinin yakınlarında bulunduğunu bildirdi.


Yeni bulunan 12 ceset Japonya Kara Kuvvetleri'ne ait helikopterlerle yanardağın eteklerine taşındı.


Yetkililerden daha önce yapılan açıklamada, yanardağın faaliyete geçmesi nedeniyle 36 kişinin öldüğü...