30 / 04 / 2024

jeolojik ve jeoteknik rapor

jeolojik ve jeoteknik rapor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’in “jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu” sorusuna cevap veremedi. Muhakkik incelemesi sonrası mülkiye başmüfettişi İzmir’e geldi.

Megaton Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Jeoteknik İnşaat G.Menkul Tur.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Megaton Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Jeoteknik İnşaat G.Menkul Tur.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Çiğdem Özcan, Ekin Tolga Özcan ve Olcay Özcan ortaklığında kuruldu.

TOKİ 2 şehirde zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Kars ve Aydın İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

Anadolu Jeoteknik Zemin Araştırma Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Jeoteknik Zemin Araştırma Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Baran tarafından kuruldu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

TOKİ Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir'de Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 3 ilde jeoteknik etüt raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 18 Mart 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Bursa ve Aydın'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Bursa İli Yenişehir İlçesi Subaşı Mah. 200 Adet Konut Projesi ve Aydın İli Söke İlçesi, Yenikent Mah. 200 Adet Konut Projesi Kapsamında İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ 3 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak!

İzmir İli Torbalı İlçesi Ayrancılar Mh., Iğdır İli Merkez İlçesi Karaağaç Mh., Kayseri İli Melikgazi İlçesi Mimar Sinan Mh. Muhtelif Ada/Parsellerde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Etüd Raporları Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir'de Jeofizik Etüd Raporu hazırlatacak!

İzmir İli Torbalı İlçesi Ayrancılar Mh., Iğdır İli Merkez İlçesi Karaağaç Mh., Kayseri İli Melikgazi İlçesi Mimar Sinan Mh. Muhtelif Ada/Parsellerde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Etüd Raporları Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Batman'da imar alanları incelendi!

Jeolojik ve jeofizik sahasını incelemek amacıyla Batman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti Belediye Eş Başkanları Dr. Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın ile görüştü.

Tahir Nalbantçılar: Konutta riskler en aza indirilmeli!

KTÜN Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube eski Başkanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konut projeleri yapılırken, jeolojik ve jeoteknik haritaların göz önünde tutulup risklerin en aza indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

TOKİ 8 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Ankara İlinde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Zemin Etüt Raporu Hazırlatılması İşi İle Trabzon, Gaziantep, Giresun, Hatay, Adana, Mersin ve Malatya İllerinde Millet Bahçesi Projelerinde Zemin ve Temel Etüt Raporu Hazırlatılması İşi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

jeolojik ve jeoteknik rapor Haberi

jeolojik ve jeoteknik rapor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 600 milyon lira harcayarak kurduğu Gaziemir'deki yeni fuar alanının imar planları müfettişlik oldu. Egeli Sabah'ın yaptığı araştırma, yeni fuar alanının yapımına imkan sağlayan planların "olmazsa olmaz" koşullar arasında yer alan jeolojik ve jeoteknik zemin etütlerinin yapılmadığını ortaya koydu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi'ne yazı göndererek fuarın yapıldığı alanın jeolojik, jeoteknik etüt raporunun olup olmadığını sordu. İl Müdürlüğü ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nden yeni fuar alanı içinde bulunan yapıların yapı ruhsat dosyasının eki olan zemin etüt raporlarının olup olmadığı bilgisini de istedi.


CEVAP YAZISINDA CEVAP YOK

5 Haziran 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Denetim Dairesi Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü'nce 29 Haziran 2015 tarihinde cevap gönderildi. Cevapta yeni fuar...