jeotermal kaynaklar seracılıkda kullanımı Haberi
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.
En önemli gider kalemi olan ısıtma masraflarının, uzun kış mevsiminin hüküm sürdüğü Ankara’da seracılığın gelişimine engel oluşturduğunu belirten Naslı, termal kaynakların kullanımı ile bu sorunun çözüleceğini ve seracılığın karlı bir iş haline geleceğini söyledi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, 5.2 milyonluk nüfusu dolayısıyla tarım ürünlerinde yüksek boyutlarda tüketim talebi bulunan Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin termal kaynakların sera ısıtmasında kullanımının yaygınlaştırılması ile jeotermal tarımın hızlı bir gelişim içine gireceğini bildirdi.
Türker Naslı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 8 Mayıs 2015 tarihinde yapılan protokolle, ülke genelinde jeotermal seracılığın geliştirilmesi çalışmalarına başlandığına işaret ederek, bu...