21 / 05 / 2024

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Türkiye'deki jeotermal konut sayısı 300 bin'e çıkarılması hedefleniyor!

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nde 2. ve 3. üniteler açıldı!

Avrupanın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olarak nitelendirilen Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nde 2'inci 3'üncü üniteler devreye girdi.

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Aydın-Germencik’te açıldı.

Aksaray'da jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Aksaray İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Aksaray'da bulunan 1 adet Jeotermal Kaynak Arama sahası 3 yıl süre ile arama ruhsatı verilmesi amacıyla Açık Teklif Usulü (Artırma) ile ihale edilecek.

Çorum'da jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Çorum İl Özel İdaresi İl Encümeni tarafından Merkez İlçe Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Jeotermal Kaynak Ruhsat sahası, 13 Mayıs 2015 tarihinde Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Belediyeler kamulaştırma yapabilir mi?

2942 sayılı kanun gereğince; Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılabiliyor. Peki, belediyeler kamulaştırma yapabilir mi?

Mersin Akdeniz'de jeotermal kaynak alan ihale edilecek!

Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Mersin Akdeniz ilçesinde bulunan jeotermal kaynak arama ruhsatlı saha Açık Artırma Usulü ile ihale edilecek.

Sivas Yıldızeli'de 2 jeotermal alan ihale edilecek!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Sivas Yıldızeli'de bulunan 2 Jeotermal Kaynak Arama Sahası 3 yıl süreyle açık artırma suretiyle ihale edilecek.

Çorum İskilip'te 2.4 milyon TL'ye 3 jeotermal saha ihalesi!

Çorum İl Özel İdaresi İl Encümeni tarafından İskilip'te bulunan 3 jeotermal saha 2 milyon 459 bin 410 TL'ye Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

Balıkesir'de 4 ruhsatlı jeotermal saha ihale edilecek!

Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Balıkesir'in Altıeylül, Gönen, Manyas ve Havran ilçelerinde bulunan 4 adet arama ruhsatlı jeotermal saha 116 bin 841,64 TL'ye ihale edilecek.

Dalaman'da jeotermal alan Dalaman Belediyesi'ne tahsis edildi!

İşletme izni Muğla Büyükşehir Belediyesindeki jeotermal alan, Büyükşehir Belediye Meclisinde 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Belediyeler saat kulesi inşaat yarışına girdi!

TÜRKİYE’de Belediyeler saat kulesi yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl yerel seçimler öncesinde şehrin 52 noktasına birden yapma projesiyle gündeme gelen saat kuleleri, altın günlerini yaşıyor.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Haberi

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği

Bahçeci, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin jeotermal potansiyeli açısından dünyada 7'nci, Avrupa'da ise birinci olduğunu söyledi.


Türkiye'nin bu potansiyeli kullanma açısından üst sıralarda olmadığına dikkati çeken Bahçeci, 2007 yılında çıkarılan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Minerralli Sular Kanunu ile elektrik üretimi, seracılık ve turizm yatırımlarında hızlı ilerlemeler yaşandığını vurguladı.


Bahçeci, mayıs ayında Avustralya’da yapılan Dünya Jeotermal Kongresi’nde Türkiye'nin dünyada jeotermalde en hızlı ilerleyen ülke seçildiğine ancak Türkiye'de şehir ısıtmasında doğalgazın ağırlığının giderek arttığına işaret edildiğini aktardı.


İran ve Rusya ile yaşanan doğalgaz sorunlarına değinen Bahçeci, "Rusya ve İran ile yaşanan krizler Türkiye’yi sürekli başka arayışlara itiyor. Özellikle şehir ısıtmasında Türkiye’nin jeotermale daha fazla yatırım yapması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.


Şehirlerin ısıtılmasında jeotermal potansiyelin daha çok artırılabileceğini belirten Bahçeci, şöyle devam etti:


"Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması...