07 / 05 / 2024

jet fadıl mağdur davası

jet fadıl mağdur davası

İstanbul Bayrampaşa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı öne sürülen ve 'Jet Fadıl' binlerce kişiyi mağdur etti.

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüzde 25 zam sınırı kiracı fırsatçılığı oluşturdu! Cem Seymen: Ev sahipleri mağdur, üzgün, yorgun!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırının kendilerini mağdur ettiğini belirtiyor. Türk gazeteci, televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibinden tepki: 1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var!

Ev sahipleri, kiracılı evlerinden gerçek bedelleri alamıyor olmalarından şikayetçi. Mağdur ev sahiplerinden biri olan Müzeyyen Mağdur ev sahibi,  "1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede  konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Her iki taraf arasında yapılan yapılan kira sözleşmeleri, ev sahiplerini bazen mağdur durumda bırakabiliyor. İki taraf arasında yapılan sözleşmeler nasıl olmalı ki mağduriyet olmasın? İşte konu ile ilgili detaylar...

Fadıl Akgündüz'den yeni savunma: İnsanların mağduriyetlerini gidereceğim!

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk sattığı kişilerden para toplayarak projeyi bitirmediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, savunmasını yaptı. İşte ayrıntılar...

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un bugünkü duruşmada tutuklanmalarına karar verildi.

Fadıl Akgündüz iflas etti: Jetpa Holding'te tasfiye süreci başladı!

JETPA Holding’ten alacağı bulunan on binlerce kişiden olan Yaşar Yeşildağ, bu senenin başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Jet Fadıl'ın 24 yıllık ve 62 milyon TL'lik sermayeli şirketi Jetpa'da tasfiye sürecine start verildi.

Thodex en çok kimleri mağdur etti? 

Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasıyla başlayan dolandırıcılık suçu ile ilişkili 60'dan fazla kişi gözaltına alındı. 400 bine yakın kişinin dolandırıldığı sistemde öğrenciden işletmeciye kadar birçok mağdur yer alıyor. 

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Fadıl Akgündüz'e adliyede darp!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devremülk satışı yaptığı kişilerden para toplamasına rağmen projeleri bitirmemesi sebebiyle 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, müşteki olan bir kişi tarafından darp edildi. 

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Fadıl Akgündüz'e açılan davada tanıklar dinlendi!

'Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz ve 5 kişi ile ilgili dolandırıcılık davası açıldı. Duruşmada, müşteki Osman Özdemir ve avukatı da hazır bulundu ve Ali Rıza Özdemir tanık olarak dinlendi.

jet fadıl mağdur davası Haberi

jet fadıl mağdur davası

İstanbul Bayrampaşa’da Capricegold ve Caprice Malpler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile 21 Aralık 2015’te tutuklanan ve hakkında 2442 yıl hapis cezası talep edilen “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017 tarihinde tahliye edilmişti. Ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl hakkında bir yandan da “alacak davaları” devam ediyor. 

Capricegold’a karşı İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi’nde açılan alacak davalarının bir tanesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre o süreç şöyle:

Capricegold mağduru Hasan Karaboğa’nın açtığı davada mahkeme tarafından bilirkişiden görüş alınması kararı verilmişti.  Bilirkişi 25 Temmuz 2017 raporunda mağdurun 'bir kusuru olmadığını; 616.414 TL alacaklı olduğunu tespit etti.

Capricegold avukatları İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi’nde bir dava açtıklar ve dosyaların birleştirilmesinin talep ettiler....