03 / 05 / 2024

JLL Türkiye Araştırma Ekibi

JLL Türkiye Araştırma Ekibi

JLL Türkiye Araştırma Ekibi, ‘Türkiye’de konut balonu var mı?’ sorusunun yanıtı için bir çalışma yaptı. Araştırmadan çıkan sonuca göre Türkiye’de konut balonu yok, risk var. Rakamlar, Türkiye’nin ABD’dekine benzer bir kriz yaşamasının mümkün olmadığına işaret ediyor.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Konut mağdurlarından araştırma önergesi tepkisi!

Türkiye’de son 10 yılda ortaya çıkan 100 binden fazla konut mağduru Meclis'ten çıkacak kararı bekliyordu. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin verdiği araştırma önergesi reddedilince mağdurlar tepki gösterdi.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Araştırma Hastanesi yıkılıyor!

Türkiye'nin 6. büyük hastanesi olan ve günlük 9 bin hastanın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıyor!

Türkiye'nin 6. büyük hastanesi olan ve günlük 9 bin hastanın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Uluslararası Araştırma Grubu Gelibolu Yarımadası'nı gezdi!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) ve INTERFEST üyelerinin de aralarında bulunduğu, "Uluslararası Araştırma Grubu", Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası açılış töreninde, Türkiye'ye kazandırılan sağlık tesislerinin hayırlı olmasını diledi.

Emlak Reklam ve Araştırma Kursu ilk mezunlarını verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB)'gayrimenkul danışmanlığı'sertifikası vermeye başlayan ERA Gayrimenkul Türkiye, 'Emlak Reklam ve Araştırma Kursu'ndan ilk mezunlarını verdi.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları araştırma istatistiklerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Merkezi açıldı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye'nin YÖK onaylı ilk fitoterapi merkezi olan Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Yocto Sensum Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yocto Sensum Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Şişli, Meşrutiyet Mahallesi, Samanyolu Sokak' ta 9 Haziran' da 51 bin TL sermaye ile kuruldu.

Gazze Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

TİKA Başkanı Serdar Çam, Türkiye’nin büyük mücadeleyle 4 yılda yaptırdığı 10 bloklu 200 yataklı Gazze Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının da bitmek üzere olduğunu, sadece bu inşaatın maliyetinin 50 milyon doları bulduğunu ifade etti.

JLL Türkiye Araştırma Ekibi Haberi

JLL Türkiye Araştırma Ekibi

Türk ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul sektörü 2017 hedeflerini büyüttü. Markalı konutlar ve kentsel dönüşüm projeleri önümüzdeki yıl da sektöre ivme kazandıracak etkenlerin başında gelecek. Tüm bu gelişmelerin yanında, 2008’de yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen ABD merkezli Mortgage krizinden sonra Türkiye’de zaman zaman ‘Konutta balon var mı?’ tartışmaları yaşanıyor.  Ticari gayrimenkul üzerine profesyonel ve finansal hizmetler sunan JLL Türkiye, bu sorunun yanıtını bulmak için bir çalışma yaptı.

JLL Türkiye Araştırma Ekibi ‘Konut Balonu’ tartışmasının geçmişini şöyle özetledi; 

Tüm dünya konut balonu ile 2008 küresel finansal krizi ile tanıştı. Düşük faizin gayrimenkule olan talebi artırması ve talebin arzdan fazla olması nedeniyle fiyatların yükselmesiyle başlayan sürecin devamı ise şöyle:

1-Gayrimenkul fiyatlarıyla birlikte faizler yükselir, gayrimenkul gibi uzun vadeli yatırımlar yerine kısa vadede yüksek kazanç sağlayan finansal...