05 / 05 / 2024

kabataş taksim tramvayı

kabataş taksim tramvayı

Taksim Kabataş füniküler hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş fünikülerinde hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan Taksim Kabataş füniküler hattında sefer süresi 2,5 dakika...

Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri düzenlendi! İstanbullulara son dakika şoku: Ray yenileme çalışmaları yapılıyor! 

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferlerinde düzenleme yapıldı. Metro İstanbul tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması, trafik sorununun çözülmesi için yer altına alınacak.

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Taksim Nostaljik Tramvay seferleri ne zaman başlayacak?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Ocak'ta başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında sona gelindi

Taksim nostaljik tramvayı planlanan tarihte hizmete giremeyecek!

Taksim’de altyapı çalışmaları sebebi ile yaklaşık olarak 1 yıldır seferleri durdurulan ve yarın kısmi olarak açılması planlanan nostaljik tramvay hizmete giremeyecek. 

Zeytinburnu tramvay hattı yerin altına iniyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, İBB işbirliğiyle yürüttükleri Zeytinburnu'ndan geçen Kabataş-Bağcılar tramvay hattının yer altına alınma projesinin bitmek üzere olduğunu müjdeledi.

Zeytinburnu tramvay hattı yerin altına alınacak!

İBB Başkanı Topbaş, Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Zeytinburnu ilçesinden geçen kısımlarının yerin altına alınacağını açıkladı.

Taksim'deki nostaljik tramvayın altyapısı yenilenecek!

Taksim Meydanı ile Tünel arasında çalışan ve seferlerine ara verilen nostaljik tramvayın altyapı yenileme çalışmalarına başlandı.

Kabataş İskelesi ve Taksim füniküleri 3 yıl kullanılmayacak!

Rahşan Gülşan: Kabataş'a yapılacak dev martı şeklindeki ulaşım merkezi inşaatı hakkında çok fazla soru var. İnşaat sürecinde üç yıl boyunca, İstanbullu için çok önemli olan Kabataş İskelesi ve Taksim füniküleri kullanılamayacak.''dedi.

kabataş taksim tramvayı Haberi

kabataş taksim tramvayı


Taksim Kabataş füniküler!


Taksim Kabataş füniküler hattı İstanbul kent içi ulaşımının entegre edilebilmesi için düşünülmüş bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Taksim Kabataş füniküleri deniz ulaşımı ile raylı sistemlerin birleştirilmesi düşüncesiyle hayata geçirildiğini söyleyebiliriz. Taksim Kabataş füniküleri 29 Haziran 2006 tarihinde hizmete girmiştir.


Taksim Kabataş füniküler durakları!


Taksim Kabataş füniküler hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş fünikülerinde hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan Taksim Kabataş füniküler hattı durakları arasında sefer süresi 2,5 dakika sürüyor. Sabah 06.00'dan gece 00.00'a kadar hizmet veren Kabataş Taksim metrosu günde 30 bin yolcu taşıyor.


Taksim Kabataş füniküler sistemi, Şişhane – Hacı Osman Metrosu, Taksim Tünel Nostaljik Tramvayı, İ.E.T.T, Özel halk otobüsleri, Dolmuş Durakları, Kabataş - Bağcılar Tramvayı, Kabataş İDO vapur,...