05 / 05 / 2024

kaç projeye çed raporu verildi

kaç projeye çed raporu verildi

Enerji, madencilik, ulaştırma gibi büyük projelerde, çevresel açıdan kritik önem taşıyan ÇED rakamları çevrecilerin isyanını haklı çıkardı.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Denizli’de son zamanlarda artan projeye aykırı imalat ve kaçak kat yapımlarına dikkat çekerek, ruhsat projelerini kamu yararı lehine kontrol etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Seba Central nerede? Seba Central'de 1+1, 2+1, 3+1 konut fiyatları kaç TL? 

Seba Central projesinde konut satışları devam ediyor. Peki Seba Central nerede? Seba Central'de 1+1, 2+1, 3+1 konut fiyatları kaç TL? İşte projeye ilişkin tüm detaylar....

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Fındığın değeri artıyor! Fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de tarımsal ihracatın en önemli kalemlerinden olan fındık için 3 ayaklı yeşil ve entegre bir projeye imza atıyor. Peki fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Efe Emirhan Demir ve Ekrem Duvar ortaklığında kuruldu.

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz dilekçesini Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi. Başkan Ekrem İmamoğlu, 3 bilim insanının raporunu okuduğunu ve uykularının kaçtığını belirtti.

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İstanbul’la 2 kenti birbirine bağlayacak duble yol geliyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya’yı Karadeniz şeridinden birbirine bağlayacak olan duble yol projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projeye ‘ÇED olumlu kararı’ verdi.

82.8 milyar TL'lik 431 projeye ÇED olumlu kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017'de proje bedeli 82 milyar 829 milyon lira olan 431 faaliyet "ÇED olumlu" şeklinde değerlendirildi

kaç projeye çed raporu verildi Haberi

kaç projeye çed raporu verildi

“ÇED olumlu” kararı verilen projelerin yarısını madencilik ve enerji gibi çevreyi kirleten kritik sektörler oluşturuyor. Bakanlık, ÇED Yönetmeliği’nin yayınlandığı 1993 yılından 2014 sonuna kadar projelerin ÇED kararlarıyla ilgili sayıyı açıkladı. Komisyonun projelerin çevresel açıdan doğaya etkisini incelediği ÇED kararları dikkat çekici rakamlar içerdi. 21 yılda 47 bin 314 projede “ÇED gerekli değildir” kararı veren bakanlık, 3 bin 736 projeye “ÇED olumlu” yanıtı verdi. 638 proje için “ÇED gereklidir” görüşünü ileten bakanlık sadece 33 projenin gereken kriterleri taşımadığına hükmederek “ÇED olumsuz” kararı verdi.


YÜZDE 26 PETROL-MADEN

Bakanlık, “ÇED olumlu” ve “ÇED gerekli değildir” kararlarının sektörel dağılımını da verdi. Buna göre “ÇED olumlu” görüşü verilen uygulamalardan yüzde 26’sını petrol ve maden projeleri, yüzde 24’ünü enerji projeleri, yüzde 13’ünü atık ve kimya sektörü projeleri...