29 / 04 / 2024

Kaçak ev yapmanın cezası

Kaçak ev yapmanın cezası

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor. Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

Kaçak eve ruhsat alma!

Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür kaldırılabiliyor. Peki, kaçak eve nasıl ruhsat alınır?

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Kaçak ev yapmanın cezası Haberi

Kaçak ev yapmanın cezası

Ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor.  İmar kanunu hükümlerine uygun olmayan ya da inşaat ruhsatı alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor.


Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 52 ve 63. maddelerinde yer alan sınırlamaların üzerinde inşa edilen yapılar, İmar Kanununun 27. maddesi kapsamı dışında olması nedeniyle muhtarlık izni alınmadan yapılan yapılar olmayıp ruhsatsız ev niteliği taşıyor.  Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?


Ruhsatı olmadan inşaat çalışmalarına başlanan ev için, kaçak tespitinden itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını isteniyor. 


Kaçak yapıda ki, aykırılıkların giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür,...