07 / 05 / 2024

kaçak yapı Erdoğan Bayraktar

kaçak yapı Erdoğan Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi...

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Bodrum'da 380 kaçak yapı yıkıldı! 1600 yapı hukuki süreçte!

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” hız kesmiyor. Bölgede, 2019 Nisan ayından bu yana 380 yapının yıkımı yapıldı. 

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Fatih Portakal’ın çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı!

Gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki çiftliğinde kaçak yapılaşma olduğu yönündeki iddiası üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemede kaçak yapıya rastlanmadı.

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Kaçak yapılarla mücadele timi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bodrum'da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor. Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100'e çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Milletime sesleniyorum, artık sabrımız taştı'' diye konuştu.

Antalya'da kaçak yapı uyarısı!

ATSO Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan valiler, belediyelere kaçak yapı uyarısında bulundu.

Samsun'da kaçak yapılar yıkıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kaçak yapıların yıktıktan sonra doğanın adeta kendini yenilediğini ve yeni kuş türlerinin ortaya çıktığını söyledi.

Bursa Yıldırım'da kaçak yapıya geçit yok!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin yüzde 33’ünü yeniden planlayarak Yıldırım’ı çarpık yapılaşmayla anılmayan modern şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi, diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor.

kaçak yapı Erdoğan Bayraktar Haberi

kaçak yapı Erdoğan Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) ile birlikte organize edilen Emlakta Yeni Vizyon başlıklı toplantıya katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar burada yaptığı konuşmada TBMM’ye getirilecek Kanun Taslağının, detaylarının önümüzde ki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


İŞ ALMA VE İŞ KAPASİTESİ BAKIMINDAN ÇİN’DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ


Küresel inşaat sektörünün büyüklüğünün 2020 yılına kadar, % 67 artarak, 12 trilyon dolara çıkacağını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Bugün dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi.


Türkiye’nin dünyada; bundan sonra oyun kurucu olacağını vurgulaya Bakan Bayraktar,” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi işlemlerini basitleştirdik....