07 / 05 / 2024

kaçak yapı sorunu

kaçak yapı sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi...

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Bodrum’da belalı kaçak yapılaşma sorunu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki belalı kaçak yapılaşma sorununu anlattı. Aras, kaçak yapılaşmayla mücadele içinde olduklarını açıkladı.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Datça'da kaçak yapı sorunu!

Muğla Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, belediye meclis toplantısında imar barışı hakkında konuştu. Uçar, "Datça'da aftan sonra çığ gibi büyüyen kaçak yapı sorunu var" dedi.

Kaçak yapılara düzenleme yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kaçak yapılarla ilgili düzenlemelerden bahsetti. Özhaseki, kaçak yapılaşma sorunu çözümü için bazı düzenlemelerin meclisten çıkarılacağını söyledi. 

Samsun Atakum'da kaçak yapılaşma gündemde!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atakum Büyükşehir Belediye Başkanı İshak Taşçı, projelerden yatırımlardan ve hizmetlerden konuştular. Kaçak yapı sorunu masaya yatırıldı.

Bursa'nın en büyük sorunu kaçak yapılaşma!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Albayrak, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın tebrik ziyaretlerini kabul etti. Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Serdar Sağlam: Samsun'un kaçak yapı sorunu çözülmeli!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

kaçak yapı sorunu Haberi

kaçak yapı sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) ile birlikte organize edilen Emlakta Yeni Vizyon başlıklı toplantıya katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar burada yaptığı konuşmada TBMM’ye getirilecek Kanun Taslağının, detaylarının önümüzde ki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


İŞ ALMA VE İŞ KAPASİTESİ BAKIMINDAN ÇİN’DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ


Küresel inşaat sektörünün büyüklüğünün 2020 yılına kadar, % 67 artarak, 12 trilyon dolara çıkacağını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Bugün dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi.


Türkiye’nin dünyada; bundan sonra oyun kurucu olacağını vurgulaya Bakan Bayraktar,” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi işlemlerini basitleştirdik....