27 / 04 / 2024

kadastro çalışmalarına itiraz

kadastro çalışmalarına itiraz

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Çin'de inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildi!

Cıciang ile güneydoğusundaki Fucien eyaletlerinin kıyısında şiddetli yağışlara yol açması öngörülen tayfun sebebiyle, inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildiği açıklandı.

İstanbul'da hasar tespit çalışmalarına başlandı!

İstanbul Valiliği tarafından Esenyurt'ta evlerinde konaklayamayacaklar için konaklama imkanı sağlandığı, hasar tespit çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Büyük inşaatların çalışmalarına izin verildi! 

23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmalarının çalışmalarına izin verildi.

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

kadastro çalışmalarına itiraz Haberi

kadastro çalışmalarına itiraz

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Kadastro müdürü, kadastrosuna başlanacak mahalleyi veya köyü en az 15 gün önce bölge merkezi ile çalışma alanı ve komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalar aracılığı ile duyuruyor. 


Yapılan bu duyuruda çalışma sınırlarının tespitine hangi gün ve saatte başlanacağı belirtiliyor. Kadastro ekibi; kadastro çalışma alanı sınırının tespitinde il ve ilçelerin belediye sınırları ile köy sınırlarını dikkate alır. Bu sınırlar mahalle, belediye, köy idari sınırları sayılmaz.                                             

    

Sınır tespitlerinde; komşu mahalle veya köyün bilgi ve belgelerinden istifade ediliyor....