04 / 05 / 2024

kadastro kanunu hükümleri

kadastro kanunu hükümleri

9 Temmuz 1987 yılında Resmi Gazete'ye yayımlanan 19512 sayılı ve 3402 Kanun no'lu Kadastro Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No: 48!

48 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri gereğince Yatırım Teşvik Belgesi ile inşa edilecek binalar bazı koşullarda imar harçlarından muaf olacak.

Suriyeliler'e İskan Kanunu'yla ev verilecek!

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili atılacak adımların ayrıntıları netleşiyor. Suriyelilerin, eğitim düzeyleri ve meslek grupları tespit edildi. Mültecilerin konut ihtiyacı ise İskan Kanunu hükümleri kapsamında karşılanacak.

Metal Gayrimenkul, Anonim Şirketi kurdu!

Metal Gayrimenkul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde ani surette kayıtlı sermayeli olarak bir yatırım ortaklığı anonim şirketi kurduğunu bildirmiştir.

Bingöl'de yeni hükümet konağı binası yapılacak!

Genç’te Adliye, Tapu-Kadastro, Nüfus, SGK, Kaymakamlık, Özel İdare, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Müftülük ve Maliye yapımı süren hükümet konağı binasında hizmet verecek.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

kadastro kanunu hükümleri Haberi

kadastro kanunu hükümleri

Kadastro Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel İlke 

Amaç 

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, memleketin kadastral topoğrafik haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlannı tespit etmek ve bu suretle Türk Medenî Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmaktır. 


İKİNCİ BÖLÜM 

Kadastro Çalışmaları 

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı 

MADDE 2. — Her ilin merkez ilçesi île diğer ilçelerinin idarî sınırları içinde kalan yer­er kadastro bölgelerini teşkil eder. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirlenir. 

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmî Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyurulur. 


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki...