19 / 05 / 2024

Kadastro Kanununun 14. maddesi

Kadastro Kanununun 14. maddesi

Kadastro Kanunu madde 14 kapsamında tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti ile ilgili esaslara yer veriliyor. Sulu veya kuru arazi ayrımı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine göre yapılıyor...

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kadastroya itirazda sürenin kaldırılması için teklif verildi!

Kadastro Kanununun Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi Meclis'e verildi. Kanun teklifi ile kadastroya itirazı için süre sınırı kısıtlaması kaldırılıyor..

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Tapu ve Kadastro'ya 2016'da 603 adli, 389 idari dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne açılan atama, disiplin ve tazminat davalarından 2015'te 71'i idare aleyhine, 294'ü idare lehine; 2016'da 14'ü idare aleyhine, 132'si idare lehine sonuçlandı" dedi.

14 ilde tapu kadastro modernizasyonu yaptırılacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 14 ilde kadastro harita ve bilgilerinin güncellenmesi işini ihale edecek. İhale için son teklif günü 2 Haziran 2016 olarak belirlendi.

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli yeter sayıda kadastro mahkemesi bulunuyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül tarihleri arasında açılacak!

TOKİ, Emlak Konut GYO ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sine Fuarcılık tarafından düzenlenecek 'EMLAK 2014 Konut fuarı 11-14 Eylül tarihleri arasında açılacak.

Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni..

Çekişmeli sınır nedir?

Kadastrosu veya tapulaması yapılmış yerlerde 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik esaslarına göre, çekişmeli sınır nedir?

CNR Emlak 2014 Fuarı, yıl 11 ile 14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

2014 CNR Emlak Fuarı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Cnr Expo Yeşilköy'de düzenlenecek.

Yeni kadastro kanunu!

9 Temmuz 1987 tarihinde 19512 sayılı Resmi Gazete'de yürürlüğe giren 3402 sayılı Kadastro Kanunu, Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekansal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturuyor...

Kadastro Kanunu madde 14!

Kadastro Kanunu madde 14 kapsamında tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti ile ilgili esaslara yer veriliyor. Sulu veya kuru arazi ayrımı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine göre yapılıyor...

İhya edilen taşınmaz malların tespiti!

3402 sayılı Kanununun 14 üncü maddesindeki şartların gerçekleşmesi halinde imar ve ihya edenler veya halefleri adına tespit ediliyor. İşte yönetmelik kapsamındaki ihya edilen taşınmaz malların tespiti hükümleri...

Kadastro Kanununun 14. maddesi Haberi

Kadastro Kanununun 14. maddesi

Kadastro Kanunu madde 14!

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti ile ilgili yasal esaslar, Kadastro Kanunu madde 14 kapsamında açıklanıyor. Kanunda yer alan esaslara göre, en az yirmi yıldan beri malik sıfatıyla zilyetliğini belgelerle veya bilirkişi veyahut tanık beyanlarıyla ispat eden zilyedi adına tespit ediliyor.


Kadastro Kanununun 14. maddesi:


Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti

Madde 14 – Tapuda kayıtlı olmayan ve aynı çalışma alanı içinde bulunan ve toplam yüzölçümü sulu toprakta 40, kuru toprakta 100 dönüme kadar olan (40 ve 100 dönüm dahil) bir veya birden fazla taşınmaz mal, çekişmesiz ve aralıksız en az yirmi yıldan beri malik sıfatıyla zilyetliğini belgelerle veya bilirkişi veyahut tanık beyanlarıyla ispat eden zilyedi adına tespit edilir.

             

(Değişik ikinci fıkra: 3/7/2005 -...