18 / 05 / 2024

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli yeter sayıda kadastro mahkemesi bulunuyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Tapu ve Kadastro duyurdu! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre, yapılan açıklamada hangi kadrolara personel alınacağı ile başvuru nitelikleri merak ediliyor. 

Tuzla 726 parselin 56 yıllık mülkiyet davası sonuçlandı!

1962'de başlayan Mimarsinan Mahallesi 726 parsel mülkiyet davası, İstanbul Anadolu 2. Kadastro Mahkemesi’nin 18 Nisan 2018 tarihli kararı ile sonuçlandı.

Kadastro harçları 2018!

2018 yılı kadastro harçları belli oldu. Peki, 2018'de hangi işlem için ne kadar harç tahsil edilecek?

Kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir?

Konut ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi tarafından bazı durumlarda tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir? Kiracı tahliye davası nerede açılır?

Diyarbakır Kent Ormanı için hukuksal süreç başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Kadastro Mahkemesi’nin Kayapınar’da belediyeleri devre dışı bırakarak verdiği kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Karatekin, karara karşı hukuksal süreci başlattıklarını açıkladı.

Kira sözleşmesi mahkemesi hangi mahkemedir?

Kira sözleşmesi imzalayan tarafların kira dönemi içinde veya sonunda sorun yaşadığını düşünelim. Bu sorunların giderilmesi için dava açılabilir mi? Kira sözleşmesi mahkemesi hangi mahkemedir?

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli yeter sayıda kadastro mahkemesi bulunuyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Tapu ve kadastro harçları 2015!

Tapu müdürlüğünde gerçekleştirilen iş ve işlemler için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, hangi işlemler için ne kadar harç ödenir? İşte tapu ve kadastro harçları 2015...

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı metni!

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı, 24 Ekim 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte 6306 sayılı kanunun iptal edilen maddeleri..

Torba Yasa Tapu Kadastro memurları için ne diyor?

Torba Yasa'da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanları için hangi madde yer aldı? Torba Kanun, Tapu memurları için ne diyor? Torba Yasa'da Tapu Kadastro memurları için neler var? İşte Tapu Kanunu'na eklenen o madde...

Tapu müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı?

Taşınmazlara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olmayı kendine vizyon edinen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğün hangi bakanlığa bağlıdır? İşte, Tapu sicil müdürlüğü tarihçesi..

Sulh Hukuk Mahkemesi nedir?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesi nedir? Sulh Hukuk Mahkemesi hangi davalara bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yetkisi nedir?

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar Haberi

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli ve Asliye Mahkemesi sıfatını haiz yeter sayıda kadastro mahkemesi kuruluyor. 


Bu mahkeme hakimleri 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu hükümlerine tabi tutuluyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?


Kadastro mahkemesi; taşınmaz mal mülkiyetine ve sınırlı ayni haklara, tapuya tescil veya şerh edilecek veyahut beyanlar hanesinde gösterilecek sair haklara, sınır ve ölçü uyuşmazlıklarına, kadastroya ve tapu sicilini ilgilendiren benzeri davalara ve özel kanunlarca kendisine verilen işlere bakıyor. 


Kadastroya veya kadastro ile ilgili verasete ait uyuşmazlıkları çözümleyebileceği gibi, istek üzerine veraset belgesi de verebilir. 


Kadastro mahkemesi, yalnız kadastro işlerine münhasır olmak üzere;

             

A) Velisi veya vasisi...