28 / 04 / 2024

kadastronun kesinleşmesi

kadastronun kesinleşmesi

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Gayrimenkul firmaları Kanal İstanbul çevresinden emlak topluyor!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı kesinleşmesi sonrasında gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Gayrimenkul firmaları çılgın projenin çevresinde emlak toplamaya başladı...

Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram'da kafe olarak işletilen bir yapı için aldığı yıkım kararının Konya İdare Mahkemesi kararları ile kesinleşmesi üzerine yıkımı gerçekleştirdi.

Dekon Senkron'da talep gün geçtikçe artıyor!

İhalenin gerçekleşmesiyle Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ne gelmesinin kesinleşmesi gözleri Dekon Senkron’a çevirdi.

Kepez'de kent parkı ve sağlık merkezi inşaatı bu yıl başlayacak!

Kepez Belediyesi, kent parkı ve belediye sağlık merkezi inşaa edecek. İhalenin kesinleşmesi ve yer teslimin ardından projelerin inşasının bu yıl içerisinde başlayacağı bildirildi.

İmar planı kesinleşme zamanı!

İmar planları, Belediye sınırları içinde kalan yerlerin ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor.İmarın kesinleşmesi için belirli bi süre bulunuyor.Buna göre imar planı kesinleşme zamanı nedir?

Yapı Kredi Koray GYO-Asuman Akkaya dava dosyasının kesinleşmesi bekleniyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO-Asuman Akkaya dava dosyasının kesinleşmesi bekleniyor.

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

Emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti!

Emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti, ilanı ve kesinleşmesi ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu kapsamında Beşinci bölümde açıklanıyor. Peki, emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti nasıl yapılır?

Tapusuz taşınmaz tescili!

Tapusuz taşınmaz tescilinde kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre: 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor...

Kaçak yapı yıkım kararı!

Kaçak yapı yıkım kararı, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan kaçak yapılar için veriliyor. Yıkım kararının kesinleşmesi için de yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor....

Kamulaştırmada mal sahibinin geri alma hakkı!

Kamulaştırmada mal sahibinin geri alma hakkı, kamulaştırma bedelinin kesinleşmesi tarihinden itibaren 5 yıl içinde kamulaştırılan alanda idarece hiçbir işlem ve herhangi bir tesis yapılmadığı zaman doğuyor...

Cebri icra tehdidi!

İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı; takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi altında ödemek zorunda kalması olarak biliniyor...

kadastronun kesinleşmesi Haberi

kadastronun kesinleşmesi

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil ediyor. Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. 

İtiraz, kadastro teknisyenliğine veya kadastro müdürlüğüne yapılır. Bu durumda itirazla ilgili tutanak veya ekleri en geç on gün içinde kadastro komisyonuna intikal ettiriliyor. 


İtiraz sadece uygulanan belgelerin geçerliliği hakkında yapılabilir. Bir belgeye dayanmayan itirazlar incelenmiyor. İtiraz edenin ilan süresi içinde dava açma hakkı saklı oluyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir?


Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi..

Kadastro Kanunu madde 12 gereğince;30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle...