28 / 07 / 2024

kaddafi karargah

kaddafi karargah

Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin bir dönem kalesi olan 6 kilometre uzunluğa sahip Bab-ül Aziziye karargâhının eğlence parkına dönüştürüleceği açıklandı...

Hasret Enerji İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasret Enerji İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kaddafi Bozdağ tarafından kuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıüğı'nda sürpriz atamalar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Asgari ücret zammı ve memurlara 3600 ek gösterge çalışmalarının karargahı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda sürpriz atamalar gerçekleşti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar..

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Almanya'daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel 3.6 milyon euro fiyatla açık artırmaya çıkarılıyor...

Kaddafi’nin yıkılan sarayı, evsiz barınağı oldu!

Libya'nın Trablus etrafında yaşanan çatışmalar on binlerce kişiyi yerinden etti. Birçok kişi Trablus’un merkezinde kiraya çıkarken, inşaatlarda yaşayanlar ve Kaddafi’nin yıkılan devasa sarayına bağlı binalara sığınanlar da...

Türk müteahhitler, Libya'daki alacaklarını tahsil edemedi!

NATO operasyonuyla Muammer Kaddafi'nin devrilmesi sonucunda Libya iç savaşa sürüklenirken, Türk müteahhitler alacaklarını tahsil edemedi. 

Mesut Barzani’nin oğlu Mesrur CIA'ye komşu oldu!

Mesut Barzani’nin oğlu Mesrur, ABD’DE CIA karargahının hemen yanında bir malikane satın aldı. Barzani satın aldığı evler için toplamda 58 milyon dolar ödedi.

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Edirne'deki Hıdırlık Tabyası müze olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası, "Edirne Balkan Tarihi Müzesi" olarak düzenlenecek.

NATO Karargah binası devredildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni NATO Karargah binasında "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı"na iştirak etti. NATO Karargah binasının devir teslim töreni yapıldı.

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Adana D-400 Karayolu'nda son hamle!

D-400 Karayolu Projesi’nin son hamlesi olan eski Orduevi’ndeki karargah binasının yıkımı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi

kaddafi karargah Haberi

kaddafi karargah

Arap dünyasının en uzun soluklu diktatörüyken muhalifleri tarafından 20 Ekim 2011'de öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kalesi, eğlence parkı olacak. Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarı boyunca kalesi olarak kullandığı başkent Trablus'taki Babül Aziziye karargâhını halka hizmet eden bir parka dönüştüreceklerini açıkladı. Başimam, "Bab-ül Aziziye şu sıralar tamamen yıkıldı. Ancak yaklaşık 6 kilometrelik bir alanı kaplayan kalenin enkazları hâlâ duruyor. Önümüzdeki iki ay içinde enkazları kaldıracağız. İyi bir güvenlik taraması yaptıktan sonra burayı halkımıza bol yeşil alanlı bir park olarak hizmete açacağız" dedi. Libyalılar, yıllarca önünden bile geçemediği Bab-ül Aziziye yani Görkemli Kapı karargâhını bir süredir de açık pazar olarak kullanıyordu. İçinde yüzme havuzları, villalar, lüks bahçeler, spor sahaları ve yer altı sığınaklarının bulunduğu karargâh,...