19 / 05 / 2024

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Suadiye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Kadıköy ilçesi, Suadiye Mahallesi, 870 ada, 67, 94, 95 parseller ve Merkez ile E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

'Sevda Çeşmesi' yıkıldı! Edirne ikiye bölündü!

Edirne'de 2009'da bölgenin en işlek caddesine konulan 'Sevda Çeşmesi' heykelinin belediye ekipleri tarafından yıkımının gerçekleşmesi vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu.

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Kadıköy'de 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Saraçlar Çeşme Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 266 bin 625 TL bedel ile satışa çıkarıldı.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy'de 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 28 Şubat 2018 tarihi olarak belirlendi.

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor. Bu süreçte yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmaması için veli ve mezun bağışları ile 300 kişilik prefabrik yatılı binası yapılacak..

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi Haberi

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Osmanlı dönemine ait mezarların içler acısı hali yürek burkuyor. Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Taşlarının üzerinde kişisel bilgilerle birer biyografi belgesi özelliği taşıyan mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.


Kadıköy'deki 300 yıllık Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki talan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'ne taşındı. CHP İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, “Tarihi kavuk baş taşlı mezar taşları yerle bir olmuş, kırılmış, bazı mezarlar kazılmış durumdadır. Bahtsız ve sahipsiz olan mezarlık, Marmaray projesinin ortasında kalmasından dolayı yine yok olma durumundadır.” dedi.


Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki mezar taşlarında sivil ve askeri kişilerin başlık ve rütbe işaretleri de yer alıyor. Osmanlı mezar taşlarının günümüzde bir daha yapılamayacak taş işçiliği ile süsleme mükemmelliğine de...