05 / 05 / 2024

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığına ne yapılacak

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığına ne yapılacak

İstanbul Kadıköy'deki 6 dönümlük fidanlığın imar durumu, 'dini kültürel tesis alanı' olarak değiştirildi. Feneryolu'ndaki Kuyubaşı Fidanlığı'nın yerine yapılması planlanan külliye projesine mahkeme “Dur” dedi ancak İBB kararı dikkate almadı…

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Kadıköy siluet kuralına uymadı!

İstanbul Kadıköy'de, İBB'nin aldığı '15 kat aşılamaz' kararına uyulmadığı ve belediyenin kaçak inşatlara göz yumduğu ortaya çıktı.

Kadıköy Zühtüpaşa otel alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy'de, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na komşu olan 2 bin metrekarelik alan otel alanı olarak planlandı. İmar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kadıköy şantiye alanına döndü!

Kentsel dönüşümle birlikte Kadıköy ilçesi şantiye alanına döndü. 1200 inşaatın sürdüğü bölgede kule vinçler, hafriyat kamyonları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, dönüşümün 15 yıl daha sürecek olması endişe yaratıyor.

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığı'na külliye mi yapılacak?

İstanbul Kadıköy'deki 6 dönümlük fidanlığın imar durumu, 'dini kültürel tesis alanı' olarak değiştirildi. Feneryolu'ndaki Kuyubaşı Fidanlığı'nın yerine yapılması planlanan külliye projesine mahkeme “Dur” dedi ancak İBB kararı dikkate almadı…

Kadıköy’de Kurbağalıdere protesto edildi!

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarında alınamayan tedbirlere dikkat çekmek amacıyla Kadıköy Kent Dayanışması bir yürüyüş gerçekleştirdi. 50 kişilik grup Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na yürüdü.

Kadıköy Belediyesi'nden Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı.

Kadıköy Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık dükkan!

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy ilçesinde Suadiye Mahallesi,Suadiye Camii Sokak'ta yer alan 1 nolu dükkanı 3 yıllığına kiraya verecek. Dükkanın aylık kira bedeli 3 bin 520 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Belediyesi, Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığına dava açtı.

Aykurt Nuhoğlu'ndan Kadıköy'deki son kamu arazisinin satışına tepki!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,Kadıköy Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Kamu arazilerinin bu şekilde satışa çıkarılması doğru değil." dedi.

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığına ne yapılacak Haberi

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığına ne yapılacak

İstanbul Kadıköy'deki 6 dönümlük fidanlığın imar durumu, 'dini kültürel tesis alanı' olarak değiştirildi.


Feneryolu'ndaki Kuyubaşı Fidanlığı'nın yerine yapılması planlanan külliye projesine mahkeme “Dur” dedi ancak Büyükşehir Belediyesi kararı dikkate almadı…


İstanbul'un yok edilen yeşil alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Kadıköy Feneryolu'nun tek yeşil alanı Kuyubaşı Fidanlığı'nın yerine yapılması planlanan külliye projesine karşı semt sakinlerinin açtığı dava kazanıldı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına uymadı. Feneryolu Mahallesi'nde içinde tarihi bir caminin de bulunduğu yaklaşık 6 bin metrekarelik fidanlık, 2005 yılında yapılan plan değişikliğiyle kısmen dini tesis, kısmen de sosyo-kültürel tesis kapsamına alındı.


Kuyubaşı Fidanlığı'nda bulunan ağaçlar yerlerinden söküldü, arazinin etrafı da yüksek paravanlarla çevrildi.


KADIKÖY BELEDİYE'Sİ YEŞİL ALAN OLSUN DEDİ


Mevcut camiye adını veren Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Vakfı, araziye bir cami, yurt ve...