04 / 05 / 2024

kadıköy tarihi çarşı nerede

kadıköy tarihi çarşı nerede

Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD), Samatya’nın ardından Kadıköy Tarihi Çarşısı’nı turistik çekim merkezine dönüştürme amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor

Kadıköy'ün en pahalı evi belli oldu! Dudak uçuklatan fiyatı ilan sitesini salladı! Aidatı ise resmen bir kira bedelinde!

İstanbul'un en  değerli ilçelerinden biri olan Kadıköy'de tarihi ve kültür yerleri kadar, satılık konut fiyatları da konuşuluyor. Kadıköy'de en pahalı satılık evin fiyatı adeta dudak uçuklatır türden. İşte ayrıntılar...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Dyd İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Dyd İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi Kadıköy'de 1 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Semih Demirhan tarafından açıldı.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

Kadıköy Caddebostan'da bulunan, tarihi Ragıp Paşa Köşkü diğer adıyla "Perili Köşk" olarak ta bilinen bina icradan satışa çıkarıldı...

Kadıköy'de otel inşaatında tarihi kalıntılar bulundu!

Kadıköy'de 21 katlı bir otel inşaatının temel kazısı sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Zeminin hemen birkaç metre altında bulunan kalıntıların 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Kadıköy'deki tarihi bina sabaha karşı çöktü!

İstanbul Kadıköy’de 200 yıldan fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi bina sabaha karşı çöktü.

Kadıköy'de 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 28 Şubat 2018 tarihi olarak belirlendi.

Yenitepe Kadıköy "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" seçildi!

Nuhoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Yenitepe Kadıköy projesi, "İstanbul Altın Değerler Ödül" töreninde "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" ödülüne layık görüldü.

Uplife Kadıköy Teknik Yapı teslim tarihi!

Uplife Kadıköy projesi 22-23 katlı dört blok olarak hayata geçirildi. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilmekte olan proje İstanbul'un Anadolu Yakası Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de yükseliyor...

Kadıköy'deki tarihi köşk yeniden inşa edilecek!

Osmanağa Mahallesi’nde bulunan bir arsayı satın alan Kadıköy Belediyesi, bir dönem arazide yer alan tarihi köşkü yeniden inşa edecek.

kadıköy tarihi çarşı nerede Haberi

kadıköy tarihi çarşı nerede

Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD), Samatya'nın ardından Kadıköy Tarihi Çarşısı'nı turistik çekim merkezine dönüştürme amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Konservatuvar öğrencilerinin akşamüstü verdiği konserler, Tarihi Çarşıyı renklendiriyor.

Kadıköy'ün İstanbul'un sosyal yaşamının önemli bir merkezi olduğu bilinciyle başlatılan bu çalışma sırasında; Kadıköy Tarihi Çarşı'nın (KTÇ) yerli, yabancı ayırımı gözetmeksizin her kesimin ziyaret edeceği bir turizm merkezi olması sağlanacak.

Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri gitar, saksafon ve perkusyon ile 28 Mayıs haftasında konserler verecekler. Bu konserler, Tarihi Çarşının en yoğun olduğu saatlerde (18:30-19:30 arası) gerçekleşecek.


Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında çarşı esnafına hizmet iyileştirme eğitimleri verildi ve Tarihi Kadıköy Çarşısı Kitabı yayımlandı. İngilizce ve Türkçe hazırlanan 10 bin kitap otellere ve turizm acentelerine ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,...