04 / 05 / 2024

kadıköyde emsal artışı ne kadar

kadıköyde emsal artışı ne kadar

Kentsel dönüşüm projeleriyle sık sık gündeme gelen Kadıköy'de emsal 2.07 olarak uygulanıyor. Emsal artışı bazı durumlarda yüzde 20 bazı durumlarda ise yüzde 25 olarak hesaplanıyor...

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

İzmir'in iki ilçesindeki emsal artışları reddedildi!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir genelinde 'emsal artışı' talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis komisyonları emsal artışı talebinde bulunan 2 ilçe için 'ret' kararı verdi.

Utku Gümrükçü: Emsal artışında geç kalındı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında alınan emsal artışı kararını değerlendiren İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kararın alınmasında geç kalındığını dile getirdi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

İzmir'deki emsal artışına TMMOB'dan tepki!

İzmir depreminde evlerini kaybeden mağdur vatandaşlar, yeni binaların inşası için gerekli maliyeti karşılamak için emsal artışı talep etti. Bayraklı Belediye Meclisi yüzde 10 emsal kararı verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu oranı yüzde 30'a yükseltti. TMMOB'dan bu artışa tepki geldi.

Kentsel dönüşümde 'emsal artışı ve metrekare' önemi!

Gazeteci Yalçın Bayer, "Dönüşüme girmesi gereken iki milyon ev için 10-15 yıllık plan yapılmalı. Evler TOKİ, KİPTAŞ veya anlaşılan başka müteahhitler tarafından emsal artışı olmadan ve metrekare değişmeden belli bir kârla yenilenmeli'' diyor.

Kadıköy İskele Caddesi'nde 6 inşaat aynı anda başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları Kadıköy'de hızla artıyor. İskele Caddesi'nde aynı anda 6 inşaatın birden başlaması bölgede isyana neden oldu. Harfiyat kamyonları ve beton mikserler bölgeyi rahatsız etti.

Diyarbakırlı müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı istiyor!

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ederken müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı talep ediyor.

Kadıköy’de konut fiyatları artıyor!

sahibinden.com Kadıköy’ün kentsel dönüşüme giren mahallelerinin emlak fiyatlarındaki değişimi açıkladı. İstanbul Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında satılık ve kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe oldu.

Bursa'da 0,50'ye kadar emsal artışı kararı iptal edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan "0,50'ye kadar emsal artışı yapılabilir" kararı 3. İdare Mahkemesi tarafından kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle iptal edildi.

Kadıköylüler'den kentsel dönüşüm eylemi!

Kadıköy'ün yeşil alan açısından en zengin semti olan Acıbadem mahallesi geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarı ve muteahhitlerin kat artısı talebiyle kamuoyu yaratma çabaları ile gündeme geldi.

kadıköyde emsal artışı ne kadar Haberi

kadıköyde emsal artışı ne kadar


Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı, emsal olarak nitelendiriliyor. Emsal değeri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir binanın kesin sınır ve kat sayılarını söylüyor. 


Emsal değerleri, belediyeden alınacak imar durum belgesinde yer alıyor. Peki kentsel dönüşüm projeleriyle sık sık gündeme gelen Kadıköy'de emsal artışı ne kadar?


Kadıköy'de emsal 2.07 olarak uygulanıyor. Emsal artışı bazı durumlarda yüzde 20 bazı durumlarda ise yüzde 25 olarak uygulanıyor. Peki bu neye göre değişiyor?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 22 Mayıs 2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğinin Geçici 6'ncı maddesi değişti ve yapılacak yapı ruhsatı başvurularında, emsal artışı için gerekli belgelerden en az bir tanesinin yönetmeliğin yürürlüğe girdiği bu tarihten önce alınması şartı aranmıştı.  


Buna...