29 / 04 / 2024

kadınların inşaat mühendisliği

kadınların inşaat mühendisliği

Erkek egemen birçok sektörde var olan kadınlar, inşaat sektöründe de beyin güçleriyle yönetim kademelerinde aktifler.

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Kalan Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalan Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Çetin ve Serhat İldan ortaklığında kuruldu.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

İnşaat Mühendisi Süheyl Akman vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemesi Ana Bilim Dali Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Akman hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İnşaat mühendisi Yücel Yılmaz vefat etti!

İTÜ İnşaat Mühendisliği 1969 mezunu ve İller Bankası emekli mühendislerinden Yücel Yılmaz hayatını kaybetti.

Strong Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Strong Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sancaktepe’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıza Ceylan ve  Hüseyin Demir tarafından kuruldu.

Rass Geoteknik Ve İnşaat Mühendisliği Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Rass Geoteknik Ve İnşaat Mühendisliği Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı.  Rass Geoteknik Ve İnşaat Mühendisliği Anonim Şirketi’nin merkez nakli Bakırköy’de yapıldı. 

kadınların inşaat mühendisliği Haberi

kadınların inşaat mühendisliği

Doğası gereği erkek işi olarak bilinen inşaat sektöründe yönetim kurulu başkanlığından genel müdürlüğe kadar farklı alanlarda aktif 20 kadın yönetici bulunuyor.


Kimi meslekler kadın işi, erkek işi diye ayrılır. İnşaat da çalışma koşullan ve erkek egemen yapısıyla kadınların uzak durduğu bir alan. Proje üretip karda kışta inşaatlarda çalışmayı ve çalışan işçileri kontrol etmeyi gerektiren inşaat işi. doğası gereği erkek egemen bir alan olarak görülüyor. Ancak son yıllarda bu ezber bozuldu. İnşaat sektöründe satış ve pazarlamadan genel müdürlüğe kadar farklı kademelerde kadın iş gücü artıyor. Bazıları aileden bazdan da profesyonel Kadınlar inşaattaki tecrübeleriyle basamakları hızla tırmanarak genel müdürlük kademesine kadar yükselmiş durumdalar. Kimi baba mesleğini devralıp şirket yönetimine girerken, kimi de sektörde edindiği tecrübelerden yola çıkıp kendi şirketini kuruyor.



Satış ve...