26 / 07 / 2024

kadışehri Köyden kente her yerde spor

kadışehri Köyden kente her yerde spor

KADIŞEHRİ ilçesinde, spor tesisi açığının kapatılabilmesi için Kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Köyden kente her yerde spor’ adlı proje mali destek alabilmek amacıya Orta Anadolu Ajansı’na sunuldu.

Evden çıkmak isteyen kiracısına işkence ederek kadın kıyafeti giydirdi! 

Bursa'da Mehmet Ö. 4 bin liraya kiraladığı evden çıkmak istedi. Ev sahibi ise kiracının ellerini bağlayarak işkence edip kadın kıyafeti giydirdi. İşte detaylar...

Çiftçiye mazot ve traktör desteği haberi! İş arayıp da bulamayana yatırım fırsatı

Türkiye'de yarım asır önce köyden kente başlayan insan göçü kentlerde nüfus yoğunluğunun artmasına neden olurken köylerde yaşayanların sayısı iyice azaldı. Binlerce dönüm tarım arazisi ise üretim için ekilip biçilmeyi bekliyor.

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köyden büyükşehirlere göçü durduracak proje için harekete geçti. Anadolu'da iş imkânı yaratacak ve üretimi artıracak "Tarımköy" projelerini başlattı. 

Çiftçilere ve yetiştiricilere erken bayram müjdesi!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine ‘kırsal mahalle’ statüsü verilmesinin çiftçiler ve yetiştiriciler için erken bayram müjdesi olduğunu söyledi.

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bolvadin'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kaya, Kaymakam Öztürk'ten yapımı süren spor tesisleri ve kadın kültür evi çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Kendi evini inşa etti, kira ödemekten kurtuldu!

Kalabalık ve büyük bir şehirde yaşamak istemeyen bir kadın kırsal bir kasabaya yerleşerek kendi evini inşa etti. Hayatını tümden değiştiren kadın 1500 dolar kira ödemekten kurtuldu.

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Aliobası köyünde bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmemesi köydeki arsalara ilgiyi arttırdı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.

Köyden kente göç! Köylüler şehirlere taşınıyor!

Türkiye'de 4 yıllık dönemde 30 büyükşehir dışında kalan 51 ilin 15'inde köy nüfusu artarken 36'sında düşüş gösterdi. Köy nüfusunun en çok azaldığı il 38 bin 559 kişiyle Erzincan, en çok arttığı il 12 bin 423 kişiyle Gümüşhane olarak açıklandı.

Mehmet Günsür İtalya'da köy evi aldı!

Kazandığı paraları gayrimenkule yatıran yakışıklı oyuncu Mehmet Günsür, son olarak İtalya’nın güneyinde yer alan küçük bir köyden bahçe içinde iki katlı bir ev aldı.

ABD'li model Lauryn Elaine'yi zincirle bağlayıp evini soydular!

ABD'li ünlü model Lauryn Elaine, hırsızların hedefi oldu. Elaine'nin evine giren hırsızlar, genç kadını köpek zinciriyle bağladıktan sonra evden 30 bin dolarlık para ve değerli eşya çalarak kayıplara karıştı...

kadışehri Köyden kente her yerde spor Haberi

kadışehri Köyden kente her yerde spor

KADIŞEHRİ ilçesinde, spor tesisi açığının kapatılabilmesi için Kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Köyden kente her yerde spor’ adlı proje mali destek alabilmek amacıya Orta Anadolu Ajansı’na sunuldu.


684 bin 759 lira maliyetli projenin kabul edilmesi halinde, maliyetin yüzde 30’luk kısmı Kaymakamlık tarafından karşılanmak üzere spor alanları oluşturulup, sportif faaliyetler artırılacak. Yozgat’ta göçün azaltılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan proje, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında ilçede bulunan 8 okula çok amaçlı spor alanları tesis edilerek, bölgede spor kültürünün oluşmasına katkı sağlanacak, spor alt yapıları oluşturulacak, daha fazla insanın spor yapmasına imkan verecek etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamında ilçede okul bahçelerine voleybol, basketbol, hentbol, tenis sahaları...