03 / 05 / 2024

kafkas üniversitesi fen edebiyat fakültesi ukrayna kültür merkezi

kafkas üniversitesi fen edebiyat fakültesi ukrayna kültür merkezi

KAÜ ile Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde oluşturulan Ukrayna Kültür Merkezi açılı Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından yapıldı...

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İstanbul'da asbest tehdidi: Kentsel yenileme riskle yapılmamalı!

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği eski öğretim üyesi Doç.Dr. Savaş Karabulut, ASUD'un hazırladığı asbest raporuna ilişkin konuştu. Karabulut, "Binaları yenilerken insanları her türlü risk ile karşı karşıya bırakarak kentsel yenilemeyi istemiyoruz" dedi.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinde engel bulunmuyor!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünde siyasi, hukuki ve idari açıdan hiçbir engel olmadığını söyledi...

Depreme kentsel dönüşüm önlemi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Deprem Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dönüşümü fırsat bilip, şehirleri yeniden inşa etmek gerektiğini söyledi. 

İstanbul Üniversitesi'ndeki botanik bahçeye tahliye şoku!

Süleymaniye Camii'nin arkasında, 17 dönümlük bir alana sahip İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olan, İstanbul'daki ilk ve tek Botanik Bahçe, İstanbul Müftülüğü'ne tahsis edilmek için tahliye ediliyor.

Kafkas Üniversitesi'nin mimarisinde FETÖ ayrıntısı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin F'si…" başlıklı yazısında, Kafkas Üniversitesi'nin mimarisine değindi...

Ankara Üniversitesi gayrimenkul uzmanları yetiştiriyor!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı,  Türkiye'deki ilk ve tek akademik kurum olma unvanı kazandı. 

Kars KAÜ Kongre ve Kültür Merkezi 2018'de tamam!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde inşaatı süren Kongre ve Kültür Merkezi’nde sona gelindi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Emlakçılıkta lisans dönemi başladı!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi adında lisans eğitimi veren ilk bölümü açıldı.

Ercan Yılmaz, Avrupa Residence Suites Genel Müdürü oldu!

Deneyimli turizmci Ercan Yılmaz, Avrupa Residence Suites genel müdürü oldu. Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi İş Güvenliği Yüksek Lisans mezunu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne 2 yeni bina!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'Öğrenci Yaşam Merkezi' ve 'Fen Edebiyat Fakültesi G Blok' binalarının temeli atıldı. Rektör Prof. Dr. Kılıç, açılış töreninde konuştu.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

kafkas üniversitesi fen edebiyat fakültesi ukrayna kültür merkezi Haberi

kafkas üniversitesi fen edebiyat fakültesi ukrayna kültür merkezi


Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ukrayna Kültür Merkezi açıldı.


KAÜ ile Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde oluşturulan Ukrayna Kültür Merkezi açılı Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından yapıldı.


Ukrayna Kültür Merkezi’nin açılışına, KAÜ Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar Yüksek, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile Taras Şevçenko Üniversitesi’nden gelen ve bir aylık süre ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Eğitim-Öğretim faaliyetlerine katılan Ukraynalı öğrenciler katıldı.


Açılış töreninde sırasıyla Rektör Prof.Dr.Sami Özcan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar Yüksek, birer konuşma yaptı.


Daha sonra söz alan Ukraynalı öğrenci İrina Koverna, Kafkas Üniversitesi’nde gördükleri ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Ukrayna Kültür Merkezi’nin açılışında Uranya ile...