09 / 01 / 2025

kağıthane bina yıkımları

kağıthane bina yıkımları

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

Riskli yapılar yenilenmedikçe büyük yıkımlar olacak! Türkiye’deki bina envanterinin çıkarılması şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı H. Orkun Kılıç, Türkiye topraklarının yüzde 96'sında farklı büyüklüklerde deprem riski bulunduğunu söyleyerek, büyük yıkımların olmaması için binaların envanterlerinin çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Tebernüş Kireçci Boğaziçi'ni işaret ederek seslendi! Tek tük kaçak bina yıkılarak bir yere varılmaz!

Boğaz'da kaçak yapılaşma şu sıralar gündemden düşmüyor. Bir çok kaçak yapı Boğaz'ı işgal ederken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci 'Tek tük kaçak bina yıkılarak bir yere varılmaz' diyerek asıl olması gerekeni açıkladı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

kağıthane bina yıkımları Haberi

kağıthane bina yıkımları

Marmara Denizi'nde 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla Merkez Mahallesi Gamze Sokak'ta bulunan sitenin tahliyesine ve kontrollü olarak yıkımına karar verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sitede yaşayanların talebi üzerine kentsel dönüşüme sokulan yapının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Kağıthane Belediyesinin iş birliği ile kontrollü olarak yıkımına başlandı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 21. yılında yıkımına başlanan 6 blok ve 288 daireden meydana gelen sitenin yerine yapılacak dairelerin hak sahiplerine 24 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla...