05 / 05 / 2024

Kahramanmaraş çöken bina

Kahramanmaraş çöken bina

Kahramanmaraş'ta, kullanılmayan bir metruk bina bilinmeyen nedenle çöktü. Yaklaşık 1 saat süren arama çalışmalarında binada kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Kahramanmaraş Göksun'da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Göksun'da, 6 binden fazla binanın inşa edilmesi öngörülüyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek Kahramanmaraş depremi, akıllara ve gündeme bir defa daha beklenen büyük İstanbul depremini getirdi. İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

Kahramanmaraş çöken bina Haberi

Kahramanmaraş çöken bina

Kahramanmaraş Vadi Mahallesi Osman Erşan Caddesi’nde kullanılmayan metruk bina bilinmeyen nedenle çöktü.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, yol kenarındaki tek katlı binanın bilinmeyen bir nedenle büyük gürültüyle çöktüğü öğrenildi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Mahalle sakinlerinin, binanın yıllardır kullanılmadığını ancak uçucu ve uyuşturucu bağımlılarının sıkça uğradığı belirtmesi üzerine ekipler detaylı arama için iş makinesi talep etti.

Olay yerine gelen iş makinesinin yardımıyla binanın molozları kaldırılarak enkazda arama çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 1 saat devam eden arama çalışmalarında binanın boş olduğu belirlenince ekipler, çevrede yoğun güvenlik önlemleri...