28 / 04 / 2024

kahramanmaraş Emlak sektörü son durum

kahramanmaraş Emlak sektörü son durum

Emlak Uzmanı İsmail Orçan, 2015 yılında emlak satışlarının durma noktasına geldiğini ancak 2016 yılından umutlu olduklarını belirtti. Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyorum" dedi.

Milli Emlak'tan tam 3 ilde KDV'den muaf arazi! 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 3 arazi satacak. Toplamda 3 şehirde satışa çıkarılan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Milli Emlak'tan 3 ilde satılık arazi! KDV'den muaf arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 20 Şubat, 21 Şubat ve 6 Mart'ta yapılacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kasım ayının gelmesi ile beraber Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleşen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen ilçeye, Emlak Konut GYO tarafından 1000 konutun yapılması noktasında görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından risk yüksek olan İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Uzmanlar peş peşe açıkladı! İstanbul’daki o ilçelerde kira fiyatları düşecek! İşte İstanbul emlak piyasasının hali!

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda meydana gelen depreminin ardından İstanbullu vatandaşlar da deprem korkusu çekmeye başladı. Bu korku emlak piyasasında da hareketlenmelere neden olacak. İşte detaylar!

Emlakçıların bu yaptığına asla inanamayacaksınız! Aldıkları kararla çok şaşırttılar!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında değişen artışla kiraya vermeye başladı. Konuyla ilgili emlakçılar, ''Fiyat arttıran hiçbir ev sahibinin evini kiralama yapmıyoru

Milli Emlak'tan Kahramanmaraş'ta arsa fırsatı! 270 bin TL'ye imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Onikişubat Fatmalı Mahallesi'nde yer alan imarlı arsa için satış için ihalesi gerçekleştiriyor. Merakla beklenen ihale 30 Haziran 2022 tarihinde saat 10:10'da gerçekleştirilecek.

Emlak Katılım, 22. şubesini Kahramanmaraş’ta hizmete açtı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle sektörün en genç üyesi olarak faaliyetlerine devam eden Emlak Katılım, fiziksel hizmet ağını genişletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Emlak Katılım bu kapsamda 22. şubesini Kahramanmaraş’ta açtı.  

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler nedeniyle artan emlak fiyatları mecliste!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor başta olmak üzere, 20 milletvekili, Kahramanmaraş ilindeki Suriyeli mültecilerin sebep olduğu sorunların tespit edilerek alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması talep etti.

kahramanmaraş Emlak sektörü son durum Haberi

kahramanmaraş Emlak sektörü son durum

Haziran ayı gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini öngören Orçan, "Genel olarak 2015 ve 2014 yılına baktığımızda beklentiler altında bir yıl oldu. Birçok sektör açısından durağan geçti. Bu beklentilerin altında olmasındaki nedenlerde birçok etkenler var. Seçimlerin olması, ortamda güven ortamının olmaması gibi etkenleri sayabiliriz. Doların yüksek fiyatta olması, inşaat ve emlak sektörünü direk olarak etkiledi" dedi. 


Emlak satışlarında nisan ayında bir hareketlilik beklediklerini söyleyen Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki göreceğimiz hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyoruz. Biz faiz oranlarının düşeceğine inanıyoruz. Mayıs haziran gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu. 


Kentsel dönüşümün de emlak sektörüne bir hareketlilik getirdiğini ifade eden Orçan, şöyle devam etti: "Şehrimiz açısından kentsel dönüşüm güzel bir şekilde ilerliyor. Şuan için önümüzde siyasi bir kriz...