02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş ihtisas OSB

Kahramanmaraş ihtisas OSB

KASİAD Başkanı Ali Arpasatan,  tekstil, metal mutfak eşyaları ve gıda sektöründe ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasının bölgeyi büyütüceğini anlattı.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.

Adıyaman'ın Gıda İhtisas OSB projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta sanayiciler yatırım için arazi arayışında!

Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş'ta yatırım yapmak isteyen sanayicilerinin arazi bulamadığını dile getirdi. 

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi mecliste!

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir’de tarım sektörü ihtisas OSB’lerle atağa kalkacak!

Türkiye’de tarım, sanayi ve ihracat dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden olan İzmir de bir çok kuruluş yatırım için atağa geçiyor....

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Tekstil İhtisas OSB’de yatırımlar Kahramanmaraş’ı devleştirecek!

KASİAD Başkanı Ali Arpasatan,  tekstil, metal mutfak eşyaları ve gıda sektöründe ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasının bölgeyi büyütüceğini anlattı.

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Eskipazar bölgesine Eskipazar Metal ve Metal Ürünler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar hızlandı.

Ezine Gıda İhtisas OSB’ye talep arttı!

Çanakkale’de çalışmaların hızla sürdüğü ve 8 bin kişiye istihdam sağlayacak Ezine Gıda İhtisas OSB’de talep artışı yaşandı.

Kahramanmaraş ihtisas OSB Haberi

Kahramanmaraş ihtisas OSB

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, tekstil, metal mutfak eşyaları ve gıda sektöründe ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasının bölgeyi büyütüceğini anlattı. Tekstil İhtisas OSB’nin kurulduğunu ancak henüz yatırım aşamasına geçilmediğini, bir an önce bürokratik engellerin aşılmasının kentin yararına olacağından bahseden Arpasatan, ekonominin önemli kilometre taşlarından Kahramanmaraş’ın tekstilde Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri olduğunu, Türk iplik sektörünün yüzde 35’ini elinde bulundurduğunu bu nedenle kurulan Tekstil İhtisas OSB’nin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Dünya Gazetesi'nden Ali Eskalen'in haberine göre; Kahramanmaraş merkezde hala iki adet karma OSB’nin faaliyette bulunduğunu Tekstil İhtisas OSB’nin ise geç de olsa doğru yere kurulduğundan bahseden Arpasatan, “Fakat bürokratik engeller yüzünden bir türlü yatırım aşamasına geçilmedi. Diğer iki sektörümüz için de ihtisas OSB’leri kurmamız gerekiyor” dedi. Sanayicilerin...