28 / 04 / 2024

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.



Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan iki büyük deprem, bölgede büyük can ve mal kaybına yol açarken, üretimin de darbe aldığı bildirildi.

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Konuyu görüşmek için toplanan Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri, depremden etkilenen bölgeler için harekete geçti. OSBÜK Başkanı, depremde 2 OSB’de 11 fabrika yıkıldığını belirtti.

İŞ GÜCÜ KAYBINI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Dünya’dan Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde bulunan 36 organize sanayi bölgesi (OSB) üretimde direnmek istiyor. Kahramanmaraş ve Adıyaman’da bulunan iki OSB’de 11 fabrika yıkılırken ayakta kalan fabrikalarda ise elektrik, doğal gaz  ve su kesintileri nedeniyle üretim aksıyor. Depremin bilançosu şimdilik tam bilinmese de OSB’lerde çalışanların bölge insanı olması nedeniyle yaşanan kayıplar, üretimde iş gücü kaybını da beraberinde getirdi.

Elektrik ve doğal gaz kısıtlaması olmayan Diyarbakır OSB’de ise üretimin şimdilik devam ettiği açıklandı. Öte taraftan, tüm OSB’ler bölge halkına yardım için seferber oldu. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, “Önceliğimiz can” diyerek, tüm OSB başkanlarıyla online toplantı yaptıklarını ve bölge için teyakkuza geçtiklerini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön