12 / 05 / 2024

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.



Tüm OSB’lerin teyakkuz halinde olduğunu dile getiren Kütükçü,  deprem bölgesinden gelen talepleri karşılamak için koordinasyon merkezi kurduklarını ve 90’dan fazla TIR’ı yola çıkardıklarını bildirdi. . Kütükçü, *Önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz, bölgeye gönderilen yardımlar yerine ulaşıyor mu, organizasyon eksikliği var mı onu konuşuyoruz” diye konuştu.

Deprem felaketinden etkilenen 10 ilde 57 OSB bulunduğunu hatırlatan ancak bunların 36’sının üretim yaptığını vurgulayan OSBÜK Başkanı Kütükçü, “Kahramanmaraş Türkoğlu ve Adıyaman OSB’lerimizde toplamda 11 binanın yıkıldığını tespit ettik” dedi.

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OSB’LERDE İSTİHDAM SAYISI 527 BİN

Adıyaman’daki yıkımın daha fazla olduğunu vurgulayan Kütükçü, hasar gören binalar bulunduğunu ancak bunlar dışında OSB’lerden başka bir göçük bilgisi henüz almadıklarını bildirdi.

Kütükçü, “Bazı yerlerde küçük hasarlar var. OSB’lerimizde can kaybı bilgisi gelmedi ve bu da sevindirici” dedi.

Depremin vurduğu bölgede üretim yapılan 36 OSB’nin toplam istihdamın yüzde 21’ini karşıladığını belirten Kütükçü, depremden etkilenen bölgedeki istihdam sayısının ise 537 bin kişi olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön