03 / 05 / 2024

Kahramanmaraş kent yenileme

Kahramanmaraş kent yenileme

Kahramanmaraş’ın en büyük caddesi Trabzon Bulvarı tek şeritli hale geliyor. Yeniden dizayn edilecek caddede Trabzon Caddesinin çehresi değişecek, genişleyen kaldırımlarla vatandaşlar caddeyi daha veremli kullanabilecek.

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık gündem oluyor. Görür, şimdi de 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' diyerek 18 kenti açıkladı. Peki akıbeti Kahramanmaraş ve Hatay gibi olan 18 kent hangileri? 

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 1.342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.

Deprem bölgesinde 345 çadır kent ve 305 konteyner kent kuruldu!

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, 345 çadır kent ve 305 konteyner kentin kurulduğunu açıkladı.

Deprem bölgelerinde 332 çadır kent ile 209 konteyner kent kurulumu yapıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde, 332 çadır kent ile 209 konteyner kentin kurulumu gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Depremzedelinin çilesi bitmiyor! Konteyner kent yarışında fırsat oyunu

Kahramanmaraş depremi ardından bölgeye her kurum ve kuruluş can suyu olmaya devam ederken, deprem bölgesinde fırsatçılarda boş durmuyor.  TOBB ve odalar, TİM, DEİK, MÜSİAD ve birçok kurum konteyner kent oluşturuyor. Konteyner başına ücretler ise farklılaşıyor.

İş dünyasından bir destek daha! MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın depremden etkilenen vatandaşlar için Kahramanmaraş'ta 1000 tane konteyner evi bulunan geniş kapsamlı Konteyner Kent kurulacağını açıkladı.

Kahramanmaraş’ta depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kullanım ömrü dolan dayanıksız binaları ortadan kaldırıyor.

Kahramanmaraş'ta eski binalar yıkılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ile yapılan protokol ile kent genelindeki kullanım ömrünü tamamlamış eğitim binalarının yıkımını gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş'ta riskli 3 ev boşaltılıyor!

Kahramanmaraş'ta kent merkezinde aşırı yağış nedeniyle oluşan heyelan sonucunda belediye ekipleri, yıkılma riski taşıyan 3 evin boşaltılmasına karar verdi.

Kahramanmaraş Altın Şehir-Kuyumcu Kent'te son durum!

Kentteki yatırımlarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Altın Şehir-Kuyumcu Kent inşaatlarında incelemeler yaptı.

Kahramanmaraş kent yenileme Haberi

Kahramanmaraş kent yenileme

Kahramanmaraş’ın en büyük caddesi Trabzon Bulvarı tek şeritli hale geliyor. Yeniden dizayn edilecek caddede Trabzon Caddesinin çehresi değişecek, genişleyen kaldırımlarla vatandaşlar caddeyi daha veremli kullanabilecek. Işıklandırmalarıyla ise Avrupa kentlerini aratmayacak.


Kahramanmaraş’ın en büyük ana arteri Trabzon Bulvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Prestij caddesi projesiyle Kahramanmaraş çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak bir cadde haline geliyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç kentte yapımı devam eden, yapılan ve planlanan projelerle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a bilgiler verdi.


Başkan Erkoç, öncelikle Trabzon caddesini dünya kentleri arasında gıpta ile izletecek yeni bir projenin uygulama çalışmalarına başladı. Trabzon Bulvarını tek şeritli hale getireceklerini belirten Erkoç; “Öncelikle Valilik kavşağı ile Kıbrıs meydanına kadar olan bölümü uygulamaya alacağız....