23 / 05 / 2024

Kahramanmaraş kira

Kahramanmaraş kira

Ali Eskalen, Dünya gazetesindeki köşesinde Kahramanmaraş'ta Suriyeli göçmenlerin kent ekonomisine olan etkilerine değinirken, artan kira fiyatlarına da dikkat çekti. İşte Ali Eskalen'in Kahramanmaraş'la ilgili tespitleri...

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Depremzedelerin kira yardımı resmen uzatılacak! Son dakika gelişmesi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen söz konusu 7'den büyük iki depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeler, kira yardımının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır geldi.

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Deprem kira yardımı şartları 2023! Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak?

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki deprem 10 ilde büyük yıkımlar olurken, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Depremzedeler pek çok yardım yapılıyor. Bunun içinde kira desteği de bulunmaktadır. İşte detaylar!

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Kahramanmaraş kira Haberi

Kahramanmaraş kira


Kahramanmaraş'ta çadır kentte yerleştirilen 17 bin, şehir içinde ise 35 bin civarında Suriyeli bulunuyor. Suriye'de yaşayan insanlarla Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlar ya da Gaziantep'te yaşayan insanlar arasında öz olarak hiçbir fark yok. 


Tarihimize baktığımızda Kahramanmaraş Osmanlı döneminde Halep'e bağlıymış. Bugün tarihi daha derinden inceleyecek olursak, hemen göreceğimiz şey onların burada akrabalarının olduğu, bizim de orada akrabalarımızın olduğudur. 


Suriyeliler Kahramanmaraş'a ilk geldiklerinde şehir ekonomisine ciddi katkıları oldu.Çünkü bu insanlar az-çok Suriye'de ki birikimleri ile geldiler. Bu canlı paranın özellikle alt seviyede asgari ücretle ya da biraz üzerinde çalışan kendi vatandaşımıza ciddi manada etkisi oldu. Bu etki 150, 200 liraya kirada oturan asgari ücretli Kahramanmaraşlı vatandaşların aynı evde 400 lira 500 lira gibi rakamlarla oturmasını sağladı. Bu durumdan sadece Suriyeliler değil kendi vatandaşlarımız da...