28 / 04 / 2024

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu konutları depremde hasar görenlere yönelik 10 bin liralık destek ödemelerine başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hane başı destek ödemelerini depremzedelerin Ziraat Bankası hesaplarına otomatik olarak yatırırken, banka hesabı olmayanlara da T.C kimlik numarasıyla ödeme yapıldığı bildirildi.

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan ve toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla 10 bin liralık acil destek ödemeleri başladı.

Depremzedelere yönelik devlet desteklerinin detayları ve yararlanma koşulları şöyle....


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön