12 / 05 / 2024

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.



KİRA VE TAŞINMA YARDIMI NE KADAR?

İlk aşamada oturulamaz durumdaki konutlar için hane başına 15 bin lira taşınma desteği ödenecek. AFAD Acil Yardım ödeneğinden konteyner kentler dışında kalacak ev sahiplerine 5 bin TL, kiracı olanlara da 2 bin TL kira yardımı yapılacak. Ayrıca kendi araçlarıyla deprem bölgesi dışındaki illere taşınanların yakıt masrafı da karşılanacak.

 Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL lik destek kimlere verilecek?

KİRA DESTEĞİ NE KADAR SÜRECEK?

Çadırlarda kalmak istemeyenlerin bir yıl boyunca kira bedeli ödenecek.

100 BİN LİRALIK NAKİT DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Nakdi destek depremde yaşamını yitirinlerin yakınlarına acil ihtiyaçları için verilecek. Şehir değiştirenlerin deprem bölgesine yönelik desteklerden yararlanması konusunda herhangi bir hak kaybı söz konusu değil. 100 bin liralık nakdi yardım AFAD üzerinden sağlanacak. Afetzede hak sahipliği için e-Devlet üzerinden veya mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden başvuru yapılabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön