11 / 05 / 2024

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.



İŞLETMELERE, ESNAFA DA NAKDİ DESTEK VERİLECEK Mİ?

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL lik destek kimlere verilecek?

Deprem bölgesindeki işletmelere yönelik ilave Kredi Garanti Fonu kefaleti acil destek paketi sunulacak. KGF üzerinden Hazine garantili 10 milyar lira işletme giderleri, 10 milyar lira yatırım, proje desteği kapsamında 20 milyar liralık kredi desteği verilecek. Başvurular gelecek hafta başlayacak. Acil destek programdan durumunu valilik, kaymakamlık gibi ilgili resmi makamlardan belgeleyen işletmeler  yararlanacak.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

2022 yılından beri ayni olarak ödenen mazot ve gübre desteği 10 şehirde nakit olarak verilecek. Toplam 2,8 milyar liralık destek bu ay sonuna kadar üreticilerin hesabına yatacak.

NE KADAR İŞSİZLİK PARASI ÖDENECEK?

İşsiz kalanlar 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değişen tutarlarda işsizlik ödeneği alabilecek. Depremde işsiz kalanlar son 3 yılda 600-900 gün primi varsa 6 ay, 900-1079 günü olanlar 8 ay, bin 80 günü olanlar  da 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilecek. Ayrıca sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Depremde hayatını yitirenlerin SSK'da 900 gün, Bağ-Kur'da 1800 gün, Emekli Sandığı'nda 1800 gün primi varsa ilgili kurumlara yazılı müracaat etmek şartıyla hayatta kalan eş, çocuk, anne ve babasına aylık bağlanacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön