13 / 05 / 2024

kahramanmaraş otopark sorunu

kahramanmaraş otopark sorunu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Hanifi Toptaş, ilerleyen dönemlerde Kahramanmaraş’ta çok ciddi otopark sıkıntısının yaşanacağını, bunun için de kentsel dönüşümün parsel bazlı değil de ada bazlı yapılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

Nuray-Okan Fenercioğlu çifti ev sahibiyle kriz yaşıyor!

Sosyetenin tanınan yüzlerinden Nuray-Okan Fenercioğlu çifti otopark sorunu nedeniyle Bebek’te bulunan dairelerinin ev sahibiyle kriz yaşıyor.

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ankaralı servisçilerin otopark sorunu çözülüyor!

Ankara'daki servisçilere müjde geldi. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen Servis Park projesi, Altındağlı servisçilerin otopark sorunu çözecek.

Gebze'de yaşanan otopark sorunu ve çözümü mecliste!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan otopark problemine ve çözümü meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kahramanmaraş otopark sorunu Haberi

kahramanmaraş otopark sorunu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Hanifi Toptaş, ilerleyen dönemlerde Kahramanmaraş’ta çok ciddi otopark sıkıntısının yaşanacağını, bu durumun önüne geçmek için de kentsel dönüşümün parsel bazlı değil de ada bazlı yapılması gerektiğini söyledi.


Kentsel dönüşümün etkisiyle beraber Kahramanmaraş’ın otopark noktasında çok büyük problemler yaşayacağını kaydeden TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Toptaş, mevcut parsellerin üzerine yapılan binalarda alan yetersizliği nedeniyle geniş otoparklar yapılamayacağını, bu nedenle kentsel dönüşüme giren alanlarda ada bazlı çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.


Otopark sorununun ancak daha büyük, ada bazında bir parselizasyon yapılmasıyla aşılabileceğine değinen Toptaş, “Bunu, direkt olarak gözlemleyebiliyoruz. Mesela Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün karşı tarafında biz bir inşaat yapıyoruz. Buranın parselizasyonu iki katlıydı. Ve bir anda 4 kata çıkmış. Asma katla beraber 5 kat olmuş. Yoğunluk...