21 / 05 / 2024

kahramanmaraş Tarihi Demirciler Çarşısı

kahramanmaraş Tarihi Demirciler Çarşısı

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, hayata geçirilen yatırımları incelemek için Kahramanmaraş’a geldi.

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiliş tarihi resmen belli oldu.

Kahramanmaraş'ta 222 metrekarelik arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesi, Dumlupınar Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 6 adet konut satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Merkez Mahallesinde yer alan 6 adet konutu satıyor. Peki Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hayata geçirilen Sarayaltı ve Demirciler çarşılarındaki iş yerlerinin tahsisi için gerçekleştirilen törene katıldı.

TOKİ Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı! Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı. Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek. 

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

TOKİ'den Kahramanmaraşlılara 250 yeni konut müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi kapsamında 250 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Kahramanmaraş projesi ile ilgili detaylar...

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi'nden 12.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan gayrimenkul 12 milyon 253 bin 606,40 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ihale tarihi 19 Mart 2019 olarak açıklandı. 

Tarihi Demirciler Konağı yeniden kente kazandırılıyor!

Kullanılamaz hale geldiği için yıkılan Kocaeli'deki Demirciler Konağı, özgün yapısına göre tekrar inşa ediliyor...

Kocaeli Demirciler Konağı yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yer alan tarihi konak aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

kahramanmaraş Tarihi Demirciler Çarşısı Haberi

kahramanmaraş Tarihi Demirciler Çarşısı


Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi.


Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Demirciler Çarşı’sında çalışmaları yerinde inceleyen Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan bilgiler aldı.


Demirciler Çarşısı incelemelerinde Genel Müdür Ertem’e bilgi veren Başkan Erkoç: “Tarihi Demirciler Çarşımızı aslına uygun olarak restore ediyoruz. Burasının restorasyonun tamamlanması ile birlikte diğer çarşılarımızla beraber bu bölgeyi bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve diğer ilgililerin de katıldığı incelemelerde Genel Müdür Ertem, Suk-i Maraş Çarşısı, Taşhan, Kapalı Çarşı gibi tarihi çarşıları da gezerek incelemelerde bulundu.


İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada: “Vakıflar Genel Müdürümüz Dr. Adnan...